Малосольні огірки за 4 години - рецепт, перевірений часом

Літо - пора домашніх овочів, які вдосталь з'являються на ринках та на дачних ділянках, передають Патріоти України.

Тому не дивно, що саме в червні господині починають активно солити перші огірки, які є чудовою добавкою до смаженої картоплі, незамінною закускою на святковому столі та й просто варіантом перекушування для тих, хто любить похрумтіти солоними огірками.

Малосольні огірки швидкого засолювання

Складові:

  • Огірки — 1 кг;
  • Вода — 1 л;
  • Сіль — 2 ст. л;
  • Цукор — 1 ст. л;
  • Кріп — 50 г;
  • Хрін — 5 шт;
  • Листя смородини — 10 г;
  • Часник — 10 зубчиків;
  • Перець гострий стручковий — до смаку;
  • Лавровий лист — 5 шт;
  • Перець горошком — 15 шт.

Спосіб приготування :

Огірки помити й перебрати, позбавившись тих, які мають якісь дефекти, залити холодною водою. Далі потрібно приготувати розсіл. Для цього закип'ятити воду, потім додати туди сіль та цукор. Все розмішати до розчинення і, довівши до кипіння, прокип'ятити ще хвилину.

Поки вода закипає, потрібно наламати парасольки кропу (3 шт.) та гілочки смородини (2-3 шт.) з листям, порвати 2 листи хрону, начистити та нарізати часник, гіркий перець, покласти горошок перцю та розділити на кілька частин. Однією частиною встелити дно каструльки, де солитимуться огірки.

Викласти шар огірків на спеції та покласти наступну частину спецій та приправ. І так — доки не закінчаться огірки. Зверху теж мають бути спеції та прянощі. Залити все розсолом, що закипів, щоб він повністю покрив вміст.

Коли каструля із розсолом охолоне в прохолодному місці, переставити її в холодильник. Якщо огірки не планують подавати на стіл відразу, краще перекласти їх у банку, заливши "рідним" розсолом.

Огірки можна їсти вже за чотири години. Але краще, якщо вони постоять у розсолі всю ніч. Тоді вони будуть хрусткішими та апетитнішими.

Декілька корисних порад:

  • Щоб отримати найкращий результат, потрібно брати тугі невеликі огірки з "пухирцями".
  • Для швидшого засолювання потрібно на кожному огірку обрізати обидві сторони.
  • Щоб огірки просолилися ще швидше, можна порізати їх частинами. Посолити, приправити спеціями та сіллю. Помістити в пакет або баночку і, струсивши все сильно, на деякий час відправити в холодильник.
  • В маринад можна додавати інші спеції, а також гілочки або листя вишні, дуба та ін.

Господиням на замітку! Не вимішуйте фарш руками, щоб не зробити велику помилку

вівторок, 29 квітень 2025, 0:08

В процесі готування котлет фарш доводиться вимішувати. Без цієї дії неможливо обійтись. Більшість господинь роблять це руками. Зрештою, метод є дещо помилковим. Розповідаємо далі, чому так, передають Патріоти України. Руками перемішувати фарш зручно, а...

А ви це знали? Кому суворо не можна їсти кисломолочний сир і чому

вівторок, 29 квітень 2025, 0:07

Кисломолочний сир - один із найпопулярніших продуктів у раціоні багатьох людей. Він багатий на білок, кальцій, фосфор, вітаміни групи B та інші корисні речовини, що сприяють зміцненню кісток, підтримці м’язів та покращенню обміну речовин. Але, попри вс...