Малосольні огірки за 4 години - рецепт, перевірений часом

Літо - пора домашніх овочів, які вдосталь з'являються на ринках та на дачних ділянках, передають Патріоти України.

Тому не дивно, що саме в червні господині починають активно солити перші огірки, які є чудовою добавкою до смаженої картоплі, незамінною закускою на святковому столі та й просто варіантом перекушування для тих, хто любить похрумтіти солоними огірками.

Малосольні огірки швидкого засолювання

Складові:

  • Огірки — 1 кг;
  • Вода — 1 л;
  • Сіль — 2 ст. л;
  • Цукор — 1 ст. л;
  • Кріп — 50 г;
  • Хрін — 5 шт;
  • Листя смородини — 10 г;
  • Часник — 10 зубчиків;
  • Перець гострий стручковий — до смаку;
  • Лавровий лист — 5 шт;
  • Перець горошком — 15 шт.

Спосіб приготування :

Огірки помити й перебрати, позбавившись тих, які мають якісь дефекти, залити холодною водою. Далі потрібно приготувати розсіл. Для цього закип'ятити воду, потім додати туди сіль та цукор. Все розмішати до розчинення і, довівши до кипіння, прокип'ятити ще хвилину.

Поки вода закипає, потрібно наламати парасольки кропу (3 шт.) та гілочки смородини (2-3 шт.) з листям, порвати 2 листи хрону, начистити та нарізати часник, гіркий перець, покласти горошок перцю та розділити на кілька частин. Однією частиною встелити дно каструльки, де солитимуться огірки.

Викласти шар огірків на спеції та покласти наступну частину спецій та приправ. І так — доки не закінчаться огірки. Зверху теж мають бути спеції та прянощі. Залити все розсолом, що закипів, щоб він повністю покрив вміст.

Коли каструля із розсолом охолоне в прохолодному місці, переставити її в холодильник. Якщо огірки не планують подавати на стіл відразу, краще перекласти їх у банку, заливши "рідним" розсолом.

Огірки можна їсти вже за чотири години. Але краще, якщо вони постоять у розсолі всю ніч. Тоді вони будуть хрусткішими та апетитнішими.

Декілька корисних порад:

  • Щоб отримати найкращий результат, потрібно брати тугі невеликі огірки з "пухирцями".
  • Для швидшого засолювання потрібно на кожному огірку обрізати обидві сторони.
  • Щоб огірки просолилися ще швидше, можна порізати їх частинами. Посолити, приправити спеціями та сіллю. Помістити в пакет або баночку і, струсивши все сильно, на деякий час відправити в холодильник.
  • В маринад можна додавати інші спеції, а також гілочки або листя вишні, дуба та ін.

Лише спробуйте! Що досвідчені господині додають при варінні пельменів для покращення смаку

понеділок, 16 червень 2025, 12:12

Пельмені завжди можна приготувати дуже смачно, якщо відповідально підійти до вибору складових. Не тільки від якості тіста та м’яса залежатиме результат: важливо ще правильно відварити пельмені. Які моменти варто враховувати під час готування, передають...

Господиням на замітку! Що робити, якщо суп вийшов занадто жирним

понеділок, 16 червень 2025, 11:12

У процесі приготування супу можна не розрахувати кількість жирних компонентів, через що смакові якості бульйону помітно погіршуються. Однак це не означає, що перша страва безнадійно зіпсована. Є три простих способи, які допоможуть усе виправити. У чому...