"Мамині котлети": Рецепт ніжного м'ясного лакомства, котре нікого не залишить байдужим

котлети

Такі котлети сподобаються кожному, бо виходять соковиті, натуральні та ароматні. Справжні, домашні, підійдуть як до щоденного меню, так і на свята, впевнена кулінарка Світлана Юрченко.

Інгредієнти:
  • 1 кг м’ясо свинина або інше (фарш)
  • 1 шт. цибуля (150 — 200 г)
  • 1 шт. картоплина (150 — 200 г)
  • 3−4 зубки часнику
  • 200 г батон (краще сухий)
  • 200 мл (молоко чи вода)
  • 1 яйце
  • 1−2 ст.л. з верхом сметани
  • перець чорний мелений
  • 1−2 лавровий лист (по бажанню)
  • сіль

Приготування:

Сухий батон заливаємо молоком. М’ясо нарізаємо та перемелюємо на м’ясорубці разом з цибулею, часником та картоплиною. Батон віджимаємо та перемелюємо. До перемелених продуктів додаємо яйце, сметану, сіль та чорний мелений перець. Вимішуємо гарно та залишаємо на 40−60 хв, щоб фарш промаринувався.

На розігріту пательню наливаємо олію (чи смалець), руки замочуємо в воді та формуємо котлети. Обжарюємо з двох сторін до рум'яного кольору.

На дно каструлі кладемо гілочки вишні багаторазового використання, почищені від кори та нарізані по розміру каструлі. Викладаємо на них обжарені котлети, додаємо трішки води, (на висоту гілочок) та лавровий лист. Накриваємо кришкою та на маленькому вогні тушкуємо 20 — 25 хв. Котлети виходять пухкими та соковитими.

Господиням на замітку! Чи потрібно зливати сік із квашеної капусти

субота, 10 травень 2025, 11:03

Квашена капуста – цінний продукт, джерело вітамінів та мінералів, передають Патріоти України. Рецептів приготування капусти багато, і кожен з них безумовно смачний та цінний. Однак є нюанси, про які не завадить знати, якщо ви плануєте квасити капусту. ...

А ви це знали? Що не можна їсти після хурми

субота, 10 травень 2025, 10:12

Вже давно на полицях наших магазинів та прилавках ринків продаються різноманітні екзотичні фрукти. Ми залюбки їх купуємо, та з насолодою споживаємо. Один з них – хурма, передають Патріоти України. Ці помаранчеві плоди мають масу корисних властивостей. ...