Такі котлети сподобаються кожному, бо виходять соковиті, натуральні та ароматні. Справжні, домашні, підійдуть як до щоденного меню, так і на свята, впевнена кулінарка Світлана Юрченко.
Інгредієнти:
- 1 кг м’ясо свинина або інше (фарш)
- 1 шт. цибуля (150 — 200 г)
- 1 шт. картоплина (150 — 200 г)
- 3−4 зубки часнику
- 200 г батон (краще сухий)
- 200 мл (молоко чи вода)
- 1 яйце
- 1−2 ст.л. з верхом сметани
- перець чорний мелений
- 1−2 лавровий лист (по бажанню)
- сіль
Приготування:
Сухий батон заливаємо молоком. М’ясо нарізаємо та перемелюємо на м’ясорубці разом з цибулею, часником та картоплиною. Батон віджимаємо та перемелюємо. До перемелених продуктів додаємо яйце, сметану, сіль та чорний мелений перець. Вимішуємо гарно та залишаємо на 40−60 хв, щоб фарш промаринувався.
На розігріту пательню наливаємо олію (чи смалець), руки замочуємо в воді та формуємо котлети. Обжарюємо з двох сторін до рум'яного кольору.
На дно каструлі кладемо гілочки вишні багаторазового використання, почищені від кори та нарізані по розміру каструлі. Викладаємо на них обжарені котлети, додаємо трішки води, (на висоту гілочок) та лавровий лист. Накриваємо кришкою та на маленькому вогні тушкуємо 20 — 25 хв. Котлети виходять пухкими та соковитими.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...