Мариноване сало із секретним інгредієнтом - рецепт найсмачнішої закуски до свята та на кожен день

Мариноване сало виходить ніжним та приємним на смак, якщо додати у процесі приготування один секретний інгредієнт. Смачна закуска набуває апетитного вигляду, її можна подавати до сімейної трапези або на святковий стіл, передають Патріоти України.

Мариноване сало із секретним інгредієнтом

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжого свинячого сала
  • 2 ч. л. харчової соди (секретний інгредієнт)
  • 0,5 склянки кухонної солі
  • 1 л води
  • 1 головка часнику
  • 1 ст. л. меленої паприки
  • 2 лаврові листи
  • 1 ст. л. меленої суміші перців
  • 2 ст. л. приправи для сала
  • 1 ч. л. перцю горошком

Спосіб приготування:

Воду налийте в каструлю, додайте сіль, лавровий лист і перець горошком. Всипте харчову соду, перемішайте до розчинення кристаликів солі та соди.

Сало добре вимийте, всі забруднення зішкребіть ножем. Ретельно промокніть вологу паперовими рушниками. Розріжте сало на невеликі шматочки і складіть їх у каструлю із розсолом. Поставте у холодильник на п'ять днів.Просолене сало вийміть із рідини, промокніть зайву рідину серветкою. Часник очистіть від лушпиння, змішайте з меленим перцем, паприкою та приправою для сала. Отриманою сумішшю натріть шматочки сала з усіх боків, оберніть харчовою плівкою. Відправте на зберігання в морозильну камеру.

Перед подачею наріжте мариноване сало із секретним інгредієнтом тонкими скибочками, прикрасьте свіжою зеленню. Смачного!

Дві каші української кухні увійшли до рейтингу 50-ти найсмачніших у світі

субота, 9 серпень 2025, 18:25

Українські страви банош та коливо увійшли до рейтингу найкращих каш світу. Відповідний гастрономічний рейтинг склав портал TasteAtlas, передають Патріоти України. . На п'ятому місці рейтингу - традиційний український банош, який здавна готують у карпа...

Літній суперфуд, який знижує ризик раку, інсульту та деменції - просто їжте це щодня

субота, 9 серпень 2025, 12:10

Раціон харчування безпосередньо впливає на тривалість та якість життя: допомагає підтримувати молодий вигляд, здорову вагу та зменшує ризик хронічних захворювань. За словами вчених, особливо влітку слід звернути увагу на сезонні продукти, багаті на фла...