Мариноване сало із секретним інгредієнтом - рецепт найсмачнішої закуски до свята та на кожен день

Мариноване сало виходить ніжним та приємним на смак, якщо додати у процесі приготування один секретний інгредієнт. Смачна закуска набуває апетитного вигляду, її можна подавати до сімейної трапези або на святковий стіл, передають Патріоти України.

Мариноване сало із секретним інгредієнтом

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжого свинячого сала
  • 2 ч. л. харчової соди (секретний інгредієнт)
  • 0,5 склянки кухонної солі
  • 1 л води
  • 1 головка часнику
  • 1 ст. л. меленої паприки
  • 2 лаврові листи
  • 1 ст. л. меленої суміші перців
  • 2 ст. л. приправи для сала
  • 1 ч. л. перцю горошком

Спосіб приготування:

Воду налийте в каструлю, додайте сіль, лавровий лист і перець горошком. Всипте харчову соду, перемішайте до розчинення кристаликів солі та соди.

Сало добре вимийте, всі забруднення зішкребіть ножем. Ретельно промокніть вологу паперовими рушниками. Розріжте сало на невеликі шматочки і складіть їх у каструлю із розсолом. Поставте у холодильник на п'ять днів.Просолене сало вийміть із рідини, промокніть зайву рідину серветкою. Часник очистіть від лушпиння, змішайте з меленим перцем, паприкою та приправою для сала. Отриманою сумішшю натріть шматочки сала з усіх боків, оберніть харчовою плівкою. Відправте на зберігання в морозильну камеру.

Перед подачею наріжте мариноване сало із секретним інгредієнтом тонкими скибочками, прикрасьте свіжою зеленню. Смачного!

Фрукт, який може нашкодити: Кому не можна хурму

понеділок, 3 листопад 2025, 6:45

Хурма - смачний та корисний фрукт, але не всім вона підходить. Лікарі та дієтологи попереджають: у деяких людей хурма може викликати проблеми зі шлунком, цукром у крові або кишечником, передають Патріоти України. Кому не варто їсти хурму:. Порада експе...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...