Мариновані помідори з секретним інгредієнтом - довго зберігаються та не скисають

Заготувати помідори на зиму так, щоб вони довго зберігалися та не скисали, можливо. Варто додати до консервації один простий інгредієнт - аспірин. Помідори виходять в міру газовані та мають збалансований смак - ніби квашені, передають Патріоти України.

Фудблогерка Олеся Сад (olesya_sad__) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом маринованих помідорів з аспірином на зиму.

Інгредієнти на 1,5 л банку:

  • помідори
  • коріння хрону
  • чорний перець горошок – 3-5 шт
  • духмяний перець – 2-3 шт
  • зерна гірчиці та розмарину
  • часник – 1-2 зубчики

Розсіл на 6 л води:

  • сіль – 1 скл
  • цукор – 3 скл
  • оцет – 3 скл

1 скл – 200 г

Спосіб приготування:

1. Помідори помити.

2. В не стерилізовану банку викласти всі необхідні спеції.

3. Викласти помідори.

4. Змішати необхідні інгредієнти для розсолу. Він має бути холодним і не кип‘яченим. Наповнити банку.

5. Додати у банку 2,5 таблетки аспірину.

6. Герметично закрити банку. Перевернути догори дном та залишити на ніч у холодному місці.

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...

Як кава впливає на сон? Ці факти можуть здивувати

понеділок, 1 грудень 2025, 9:44

Для одних кава - це початок дня, для інших - заряд енергії, який захищає від хвороб серця та післяобіднього спаду концентрації. Та виявляється, що, випивши свій улюблений напій, можна з насолодою подрімати. Це звучить парадоксально, адже як можна засну...