Мариновані сливи: Простий рецепт класичного смаколика на зиму

Мариновані сливи

Мариновані сливи — це дуже смачно. І тільки на перший аматорський погляд здається, що приготувати їх складно.

Простим рецептом маринованих слив поділилася продюсер та кулінарка-аматорка Анжела Норбоєва.

--Щоб мариновані сливи вдалися, варто дотримуватися рецепта, -- каже Анжела Норбоєва.

Мариновані сливи

5 кг слив, 1,5 цукру, 300 мл винного оцту, по пачці лаврового листа і гвоздики.

Заварити сироп з оцту і цукру (оцет закип'ятити і порціями вкидати цукор, щоб він максимально розчинився, хоча до кінця це і не відбудеться). Сливи помити, трохи просушити й скласти в просторий посуд — наприклад, велику емальовану каструлю с кришкою. До слив додати лавровий лист і гвоздику та залити киплячим сиропом.

Потім, протягом 5 днів два рази на день, зранку і ввечері, зливати маринад в окрему каструлю, доводити до кипіння і заливати сливи. На 5-ий день злити маринад, закип'ятити, сливи розкласти в стерилізовані баночки, залити киплячим маринадом і законсервувати.

Не їжте це на ніч! Продукти, які викликають набряки та сповільнюють метаболізм

неділя, 10 серпень 2025, 12:08

Те, що і коли ми їмо, суттєво впливає на наше здоров’я та самопочуття. Засинаючи з переповненим шлунком, ми прокидаємось менш відпочилими. Деякі продукти, з’їдені ввечері, створюють додаткове навантаження на організм, викликають набряки та уповільнюють...

ТОП-13 найпоширеніших міфів про кофеїн: Що насправді кажуть наукові дослідження

неділя, 10 серпень 2025, 11:30

Кофеїн - найпопулярніший стимулятор у світі, і про нього існує безліч міфів. У останні роки в індустрії здорового способу життя набирає популярність відкладене вживання кофеїну - звичка, яку пропагує нейробіолог доктор філософії Ендрю Хуберман, щоб уни...