Мариновані сливи — це дуже смачно. І тільки на перший аматорський погляд здається, що приготувати їх складно.
Простим рецептом маринованих слив поділилася продюсер та кулінарка-аматорка Анжела Норбоєва.
--Щоб мариновані сливи вдалися, варто дотримуватися рецепта, -- каже Анжела Норбоєва.
Мариновані сливи
5 кг слив, 1,5 цукру, 300 мл винного оцту, по пачці лаврового листа і гвоздики.
Заварити сироп з оцту і цукру (оцет закип'ятити і порціями вкидати цукор, щоб він максимально розчинився, хоча до кінця це і не відбудеться). Сливи помити, трохи просушити й скласти в просторий посуд — наприклад, велику емальовану каструлю с кришкою. До слив додати лавровий лист і гвоздику та залити киплячим сиропом.
Потім, протягом 5 днів два рази на день, зранку і ввечері, зливати маринад в окрему каструлю, доводити до кипіння і заливати сливи. На 5-ий день злити маринад, закип'ятити, сливи розкласти в стерилізовані баночки, залити киплячим маринадом і законсервувати.
Смажена яловича або свиняча печінка – одна з улюблених страв багатьох гурманів. Однак далеко не завжди така трапеза радує кулінарів, адже страва може вийти дуже жорсткою. Навряд чи людина отримає задоволення від вживання блюда з такою консистенцією, пе...
Котлети є дуже поширеною стравою, але не всі кулінари можуть похвалитися тим, що вона завжди виходить ідеальною. Іноді ми несвідомо робимо грубі помилки, через які якість м’ясного продукту стає значно нижчою. Які недоліки призводять до провалу на кухні...