Мариновані сливи: Простий рецепт класичного смаколика на зиму

Мариновані сливи

Мариновані сливи — це дуже смачно. І тільки на перший аматорський погляд здається, що приготувати їх складно.

Простим рецептом маринованих слив поділилася продюсер та кулінарка-аматорка Анжела Норбоєва.

--Щоб мариновані сливи вдалися, варто дотримуватися рецепта, -- каже Анжела Норбоєва.

Мариновані сливи

5 кг слив, 1,5 цукру, 300 мл винного оцту, по пачці лаврового листа і гвоздики.

Заварити сироп з оцту і цукру (оцет закип'ятити і порціями вкидати цукор, щоб він максимально розчинився, хоча до кінця це і не відбудеться). Сливи помити, трохи просушити й скласти в просторий посуд — наприклад, велику емальовану каструлю с кришкою. До слив додати лавровий лист і гвоздику та залити киплячим сиропом.

Потім, протягом 5 днів два рази на день, зранку і ввечері, зливати маринад в окрему каструлю, доводити до кипіння і заливати сливи. На 5-ий день злити маринад, закип'ятити, сливи розкласти в стерилізовані баночки, залити киплячим маринадом і законсервувати.

Городникам на замітку! Чи обов’язково розігрівати духовку перед приготуванням

неділя, 28 грудень 2025, 5:40

Видання Real Simple розповіло, що розігрів духовки до потрібної температури - ключ до успіху майже у всіх рецептах. Навіть недорогий термометр для духовки стане корисним доповненням на кухні. Багато домашніх печей працюють трохи гарячіше чи холодніше, ...

Популярна олія може сприяти набору ваги - що показало нове дослідження

субота, 27 грудень 2025, 17:15

Дослідження Каліфорнійського університету в Ріверсайді показало, що часте споживання соєвої олії може призвести до значного збільшення ваги. Експерименти на мишах продемонстрували: тварини, яких годували їжею з великою кількістю соєвої олії, набирали в...