У зимово-осінній період організм людини витрачає дуже багато енергії для того, щоб зігрітися. Ми розповімо, як готувати гарячі алкогольні коктейлі, тому що це відмінний спосіб не тільки спробувати щось нове, а й зробити вечірні посиденьки затишнішими. Будьте впевнені - у вас вийде приготувати такий смачний напій, навіть якщо ви ніколи раніше цього не робили, зазначають Патріоти України.
Зігріваючий напій з додаванням спиртного - це не тільки смачний коктейль, але і відмінний засіб для профілактики застуди. Приготувати його можна з додаванням різного алкоголю і спецій, все залежить від ваших уподобань і фантазії.
Ожиновий глінтвейн
Червоне вино вилити в каструлю, додати ожину, гвоздику, бадьян, корицю і ягоди ялівцю. Варити на середньому вогні, помішуючи, 10-15 хвилин, не доводячи до кипіння. В кінці додати апельсинові часточки і коричневий цукор. Знову перемішати, залишити на плиті ще на 5-7 хвилин.
Гарячий шоколад з ромом
Приготувати такий напій нескладно: потрібно в склянці з'єднати ром і гарячий какао, посипати тертим шоколадом. Зверху полити збитими вершками і додати корицю.
Домашня медовуха
Взяти емальований посуд, в ньому змішати воду, половину меду, цукор і поставити на вогонь. Почекати, поки закипить, потім 15 хвилин потримати на маленькому вогні. Обов'язково помішувати рідину, прибираючи пінку.
Зняти каструлю з вогню, остудити до кімнатної температури і ввести дріжджі. Якщо всипати їх в гарячу рідину, це відіб'ється на результаті. Накрити марлею і прибрати в темне місце на 2 доби.
Заварку залити кип'яченою водою і настоювати 3-5 хвилин. Дістати пакетики або процідити рідину так, щоб прибрати заварку, додати ром. Взяти 4 келихи, апельсин помити, розрізати на часточки і розкласти по ємностей. У кожен келих всипати цукор, додати половину палички кориці, аніс і залити чаєм з ромом.
Ірландська кава
Келихи для напою промити, витерти насухо. Додати 3-4 ст.л рому в кожен з них, провернути келих так, щоб рідина потрапила на краї, покласти цукор і підпалити. Дочекатися, поки цукор прогорить, потім вилити ром, що залишився, додати каву і збиті вершки. Зверху посипати какао-порошком.
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...