Медовуха, гарячий шоколад для дорослих і не тільки: Рецепти 5 найкращих зігріваючих алкогольних напоїв

У зимово-осінній період організм людини витрачає дуже багато енергії для того, щоб зігрітися. Ми розповімо, як готувати гарячі алкогольні коктейлі, тому що це відмінний спосіб не тільки спробувати щось нове, а й зробити вечірні посиденьки затишнішими. Будьте впевнені - у вас вийде приготувати такий смачний напій, навіть якщо ви ніколи раніше цього не робили, зазначають Патріоти України.

Зігріваючий напій з додаванням спиртного - це не тільки смачний коктейль, але і відмінний засіб для профілактики застуди. Приготувати його можна з додаванням різного алкоголю і спецій, все залежить від ваших уподобань і фантазії.

Ожиновий глінтвейн

  • сухе червоне вино - 1 пляшка (750 мл);
  • ожина (свіжа або заморожена, можна використовувати ожиновий сік) - ¼ склянки;
  • гвоздика - 6 зірочок (або мелена гвоздика);
  • аніс (бадьян) - 4 зірочки;
  • кориця - 2 палички;
  • ялівцева ягода (свіжа, сушена, заморожена) - 5 шт;
  • апельсин - 2 шт;
  • коричневий цукор - 50 г.

Червоне вино вилити в каструлю, додати ожину, гвоздику, бадьян, корицю і ягоди ялівцю. Варити на середньому вогні, помішуючи, 10-15 хвилин, не доводячи до кипіння. В кінці додати апельсинові часточки і коричневий цукор. Знову перемішати, залишити на плиті ще на 5-7 хвилин.

Гарячий шоколад з ромом

  • ром - 25 мл;
  • гарячий какао - 125 мл;
  • тертий шоколад - 20 гр;
  • збиті вершки або мелена кориця.

Приготувати такий напій нескладно: потрібно в склянці з'єднати ром і гарячий какао, посипати тертим шоколадом. Зверху полити збитими вершками і додати корицю.

Домашня медовуха

  • мед - 500 мл;
  • хлібні дріжджі - 100 гр;
  • чиста вода - 4 л;
  • цукровий пісок - 500 гр.

Взяти емальований посуд, в ньому змішати воду, половину меду, цукор і поставити на вогонь. Почекати, поки закипить, потім 15 хвилин потримати на маленькому вогні. Обов'язково помішувати рідину, прибираючи пінку.

Зняти каструлю з вогню, остудити до кімнатної температури і ввести дріжджі. Якщо всипати їх в гарячу рідину, це відіб'ється на результаті. Накрити марлею і прибрати в темне місце на 2 доби.

Апельсиновий грог

  • чорний чай - 2 пакетика або 2 ч.л;
  • чорний ром - 50 мл;
  • апельсин - 1 шт;
  • цукор - 4 ч.л;
  • кориця - 3 палички;
  • аніс - 4 зірочки.

Заварку залити кип'яченою водою і настоювати 3-5 хвилин. Дістати пакетики або процідити рідину так, щоб прибрати заварку, додати ром. Взяти 4 келихи, апельсин помити, розрізати на часточки і розкласти по ємностей. У кожен келих всипати цукор, додати половину палички кориці, аніс і залити чаєм з ромом.

Ірландська кава

  • ірландський віскі - 120 мл;
  • коричневий цукор - 8 ч.л;
  • свіжозаварена міцна зернова кава - 500 мл;
  • збиті вершки - 150 мл;
  • какао-порошок.

Келихи для напою промити, витерти насухо. Додати 3-4 ст.л рому в кожен з них, провернути келих так, щоб рідина потрапила на краї, покласти цукор і підпалити. Дочекатися, поки цукор прогорить, потім вилити ром, що залишився, додати каву і збиті вершки. Зверху посипати какао-порошком.

Джерело: УНІАН

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...