М'який та в міру солоний: Як виготовити смачний сир сулугуні в домашніх умовах

Сулугуні – це надзвичайно популярний грузинський сир. В смаку він розкривається просто божественно: м`який, еластичний та в міру солоний. Його можна їсти як самостійно, так і додавати у різні страви. Якщо купованому сиру ви мало довіряєте, то сулугуні можна з легкістю приготувати вдома. Важливо лише мати терпіння та дати сиру настоятися. Рецепт сиру сулугуні опблікований у кулінарному блозі recepty.365 в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • молоко – 1 л
  • сметана – 200 мл
  • яйця – 3 шт
  • сіль – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Молоко закип`ятити та додати сіль.

2. Сметану змішати з яйцями.

3. Змішати між собою дві маси та кип`ятити упродовж 3-4 хвилин.

4. Процідити через сито та поставити під гніт.

Такий сир сулугуні чудово доповнює безліч страв. До прикладу, можна приготувати ачму на основі лаваша з кисломолочним сиром та сулугуні. Рецепт опублікований у кулінрному блозі breakfast_ideaa в Instagram.

Інгредієнти:

  • лаваш вірменський – 2 шт
  • сир сулугуні – 200 г
  • кисломолочний сир – 200 г
  • курячі яйця – 2 шт
  • кефір або йогурт (сметана) – 150 мл
  • сіль, перець – за смаком
  • зелень – 10 г

Спосіб приготування:

1. Сулугуні натерти на середній тертці.

2. Змішати кисломолочний сир та сулугуні між собою.

3. Подрібнити зелень та додати до сирної маси.

4. Приготувати заливку. У миску вбити яйця, налити кефір, йогурт або сметану. Перемішати виделкою.

5. Сформувати ачму таким чином: по черзі викласти листи лаваша у форму, змазуючи кожен з них заливкою та викладаючи начинку.

6. Запікати ачму 25-30 хвилин поки вона не стане рум`яною.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...