М'ясні котлети з буряком та картоплею - рецепт корисної шведської страви до будь-якого гарніру

Традиційні м'ясні котлети, що готуються з додаванням батона, відомі всім з дитинства. В наш час є безліч інших, більш корисних рецептів. Наприклад, для пікантності смаку можна додати у фарш для котлет натертий буряк та картоплю. Овочі зроблять котлети більш пікантними та водночас дієтичними, якщо не смажити їх на сковороді, а запекти в духовці на пергаменті, зазначають Патріоти України.

М'ясні котлети з буряком та картоплею по-шведськи

Інгредієнти:

  • філе м'ясне – 500 г (яловичина, індичка, курка);
  • буряк відварений - 1 шт;
  • картопля відварена - 1 шт;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль та перець - за смаком.

Фарш для котлет найкраще міксувати: брати яловичину, індичку та курку. Додайте у фарш часник, сіль та спеції, добре все перемішайте. Ліпіть котлети мокрими руками. Як паніровку для бурякових котлет можна використовувати манку.

Котлети можна обсмажувати на олії, пропаривши під кришкою, а можна також готувати їх у духовці, на пару, у мультиварці. На деко котлети викладайте на пергамент. Він вбере в себе зайву олію та жир, але котлети залишаться соковитими.

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...