М’ясні рулетики з начинкою в вершковому соусі

На зміну звичних м’ясних котлет і відбивних урізноманітимо своє меню м’ясними рулетиками з начинкою. Для цього необхідно тонко відбити м’ясо, замаринувати його в спеціях, зазначають Патріоти України.

Відмінно підійде м’яке і соковите м’ясо свинини. В якості начинки беремо 3 компонента – яйця, сир і гриби, обсмажені з цибулею. Щоб рулети не вийшли сухими, запікаємо їх у вершковому соусі, так вони виходять дуже ніжними, соковитими і смачними.

Необхідні продукти:

  • Свинина – 700 г
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Печериці – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Твердий сир – 150 г
  • Вершки 33% жирності – 200 мл
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Сіль за смаком

Як приготувати м’ясні рулетики

1. Підготуйте необхідні продукти за списком. М’якоть свинини наріжте тонкими довгастими слайсами однакового розміру, викладіть їх на дощечку, накрийте харчовою плівкою, відбийте кухонним молоточком по обидва боки.

Плоскі шматочки присипте сіллю, меленим перцем і будь-якими спеціями до м’яса. Пластинки м’яса складіть стопкою один на одного, щоб вони просочилися прянощами, накрийте харчовою плівкою, відставте в сторону.

2. У цей час приготуйте начинку. Головку цибулі очистіть від плівки, дрібно наріжте, закиньте на розігріту сковорідку. Пасеруйте цибулю в олії до напівпрозорості.

Гриби ретельно вимийте, наріжте дрібними кубиками, закиньте до цибулі, перемішайте. Смажте печериці спільно з цибулею наступні 3 хвилини до повного випаровування грибного соку, в кінці посоліть.

Гриби остудіть, перекладіть в глибоку ємність, додайте сир, подрібнений на тертці. Яйця заздалегідь зваріть круто, наріжте дрібними кубиками, помістіть до сиру і грибів. Начинку ретельно перемішайте, приправте сіллю.

3. Шматки м’яса викладіть на рівну поверхню. На один край викладіть 1 ст.л. начинки.

4. М’ясо з начинкою скрутіть в щільні рулети. Щоб вироби не розпадалися, скріпіть їх зубочистками з двох боків.

5. Рулети укладіть на розігріту поверхню сковорідки, обсмажте в олії на сильному вогні з усіх боків до придбання рум’яної скоринки.

6. Рулетики звільніть від зубочисток, укладіть в глибоку термостійку форму. Залийте їх вершками, присипте сіллю і перцем, поставте в розігріту духовку.

7. Запікайте страву приблизно 30 хвилин. Частина вершкового соусу повинна вбратися в м’ясо.

8. Готові рулети з начинкою перекладіть на тарілку, подайте на стіл. Смачного!

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...