М'ясний паштет у рази краще від магазинного - смачний рецепт закуски покроково

Готується паштет нескладно, а їсться ще легше - намазуєш на хліб, і він просто тане на очах! Найбільшою популярністю у господинь користується паштет із печінки - яловичої, курячої або качиної - адже вона має маслянисту консистенцію, зазначають Патріоти України.

М'ясний паштет - інгредієнти:
  • 700 г свинини,
  • 300 г свинячого шпику,
  • 2 моркви,
  • 1 цибулина,
  • 2 лаврових листа,
  • 3 горошини духмяного перцю,
  • щіпка меленого коріандру,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • щіпка цукру,
  • сіль за смаком,
  • 100 мл бульйону або води.

М'ясний паштет - приготування:

  1. Свинину і шпик поріж не дуже великими шматочками. Моркву поріж невеликими кубиками. Подрібни цибулю.
  2. У сотейник закинь шпик і цибулю і, помішуючи, обсмаж на середньому вогні 5-7 хвилин. Потім додай моркву і тушкуй під кришкою 20 хвилин.
  3. Поклади в сотейник м'ясо, додай бульйон або воду і обсмаж на швидкому вогні до закипання. Потім додай спеції, сіль і цукор, зменш вогонь, і тушкуй під кришкою 40-60 хвилин. Стеж, щоби м'ясо не підгоріло, при необхідності додай іще рідину.
  4. Трохи остуди готове м'ясо, видали лавровий лист і духмяний перець. Подрібни блендером або м'ясорубкою до стану паштету. Посоли за смаком.
  5. Готовий паштет зберігай у холодильнику. Подавай паштет на стіл у мисочці або, намазавши на скибочки хліба.

На замітку тим, хто на дієті: Які продукти містять найбільше білка

неділя, 8 червень 2025, 13:05

Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...