Курка в духовці часто виходить досить сухою. Усе через те, що м'ясо нежирне. Але йому можна додати соковитості за допомогою одного простого інгредієнта, передають Патріоти України.
Ідею приготування соковитої запеченої курки опубліковано на сторінці фудблогерки Катерини Мовчан (katarina movchan) в Instagram. Усередину цілої курки потрібно викласти шматочки лимона.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Розігріти духовку до 200 градусів (режим уверх-униз, без конвекції).
2. Курку помити й обсушити паперовим рушником.
3. Зовні та всередині натерти курку сіллю, перцем та сушеним базиліком.
4. Покласти у форму для запікання з високими бортиками.
5. Картоплю почистити, помити й нарізати на четвертинки. Якщо картопля невелика – то на половинки.
6. Викласти біля курки з боків, присолити й поперчити.
7. Три лимони розрізати на четвертинки та викласти всередину курки, добре їх утрамбовуючи.
8. Поставити запікатись у духовку на годину.
9. Зробити ароматну суміш: дрібно порізати петрушку, натерти часник (або вичавити через прес), а також на дрібній терці натерти цедру одного лимона.
10. Порізану петрушку, часник, цедру покласти в миску. Додати сіль та олію, перемішати.
11. Через годину випікання курку витягнути з духовки та добре змастити зверху ароматною сумішшю.
12. Знизити нагрів у духовці до 180 градусів та допікати курку ще 30-35 хвилин.
13. За 15 хвилин до готовності можна ввімкнути конвекцію.
Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...