
Курка в духовці часто виходить досить сухою. Усе через те, що м'ясо нежирне. Але йому можна додати соковитості за допомогою одного простого інгредієнта, передають Патріоти України.
Ідею приготування соковитої запеченої курки опубліковано на сторінці фудблогерки Катерини Мовчан (katarina movchan) в Instagram. Усередину цілої курки потрібно викласти шматочки лимона.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Розігріти духовку до 200 градусів (режим уверх-униз, без конвекції).
2. Курку помити й обсушити паперовим рушником.
3. Зовні та всередині натерти курку сіллю, перцем та сушеним базиліком.
4. Покласти у форму для запікання з високими бортиками.
5. Картоплю почистити, помити й нарізати на четвертинки. Якщо картопля невелика – то на половинки.
6. Викласти біля курки з боків, присолити й поперчити.
7. Три лимони розрізати на четвертинки та викласти всередину курки, добре їх утрамбовуючи.
8. Поставити запікатись у духовку на годину.
9. Зробити ароматну суміш: дрібно порізати петрушку, натерти часник (або вичавити через прес), а також на дрібній терці натерти цедру одного лимона.
10. Порізану петрушку, часник, цедру покласти в миску. Додати сіль та олію, перемішати.
11. Через годину випікання курку витягнути з духовки та добре змастити зверху ароматною сумішшю.
12. Знизити нагрів у духовці до 180 градусів та допікати курку ще 30-35 хвилин.
13. За 15 хвилин до готовності можна ввімкнути конвекцію.
Тяга до солодощів після вечері - важливий сигнал, який не варто недооцінювати, передають Патріоти України. . Фахівці наголошують: у багатьох людей бажання з’їсти щось солодке після прийому їжі — не лише звичка чи емоційна потреба, а й можливий пока...
Регулярне вживання невеликої порції сухофруктів може стати одним із найефективніших і найпростіших способів підтримати імунітет у людей похилого віку. Усього 20–30 грамів - і організм отримує клітковину, калій, магній, залізо та потужні антиоксиданти, ...