М'ясо під "пресом": Рецепт соковитих стегенець з корицею

Якщо, на перший погляд, рецепт здасьтся дещо примхливим – відкиньте всі сумніви. Курячі стегна виходять соковиті, ароматні та ніжні, на гарнір ідеально підійде свіжий салат з сезонних овочів, зазначають Патріоти України.

Для приготування стане у нагоді велика чугунна каструля. Можна взяти звичайну, але тоді покладіть на її дно щось важке.

Важливими також є у страві спеції: мелена кориця та чорний духм'яний перець.

Рецепт курочки під "пресом"

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:

Приготування:

  • У ступі розітріть розмарин, щоб він відкрив аромат.
  • Вкрийте кухонну дошку шаром харчової плівки ат викладіть на неї курятину.
  • Накрийте стегна ще одним шаром харчової плівки та добряче відбийте.
  • Натріть курятину розмарином, посоліть м'ясо та посипте корицею і перцем.

  • Залишіть м'ясо на 30 хвилин маринуватися під плівкою.
  • Розігрійте сковорідку та викладіть на неї курячі стегна. Зверху придавіть пресом та обсмажуйте по 6 – 7 хвилин з кожного боку.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте курячі стегна ще 10 хвилин в духовці до готовності м'яса.
  • Готову страву посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки та кінзи. Смачного!

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно знімати піну з картоплі

неділя, 18 травень 2025, 18:00

Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...