М’ясо в картоплі - хоч до обіду, хоч на святковий стіл подавай

Сьогодні хочемо поділиться рецептом м’яса в картоплі, зазначають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • м’ясо філе – 700 г
  • сіль – 1 ч.л.
  • чорний перець – за смаком
  • сметана або вершки – 200-300 г

Для картопляного клярі:

  • картопля – 600 г
  • яйця – 2 шт
  • сметана – 2 ст.л. (або майонез)
  • борошно – 3 ст.л.
  • цибуля – 1 шт
  • часник – 2-3 зуб
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • чорний перець – за смаком
  • зелень кропу – за смаком

Як приготувати м’ясо в картоплі

Беремо м’ясо філе 700 грам, можна курячу грудку або індичку у мене сьогодні свинина. Нарізаємо на порційні шматочки, розміром із звичайну котлету. М’ясо відбиваємо, якщо немає молотка для відбивних, можна відбити тильною стороною ножа.

М’ясо солимо з двох сторін і перчимо. Відставляємо сторону. Картоплю очищаємо, вага очищеної картоплі 600 г, натерти на грубій терці, разом з картоплею натремо 1 цибулину.

Кладемо в миску, розбиваємо 2 яйця, додамо часник, пропущений через прес для часнику.

2 ст.л. сметани, 3 ст.л. борошна без гірки, сіль, чорний перець перемішуємо.

Тепер беремо шматочок м’яса і кладемо на нього картоплю з двох сторін.

Беремо сковороду наливаємо соняшникову олію, кладемо м’ясо в картоплі на сковорідку і смажимо під кришкою з двох сторін до золотистої скоринки.

Так обсмажуємо все м’ясо.

Беремо деко у мене внутрішні розміри 31 см на 23 см.

Кладемо м’ясо в картоплі і заливаємо сметаною чи вершками 200-300 мл, у мене домашня сметана.

Ставимо в духовку і готуємо в розігрітій духовці 15-20 хвилин.

М’ясо м’яке, соковите, а разом з картоплею це шалено смачно. Подати можна доповнивши свіжими овочами або салатом.

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...