Мінімум зусиль після робочого дня: Рецепт смачної та швидкої запіканки зі спагеті

Після робочого дня усі хочуть мінімум часу витрачати на приготування їжі. Найкращим рішенням буде зробити запіканку зі спагеті. Така страва сподобається усіх родині. Про це пише 5-Minute Crafts, передають Патріоти України.

Для приготування запіканки на основі спагеті знадобиться:

  • 500 грамів спагеті;
  • 2 столові ложки подрібненого часнику;
  • 1 склянка нарізаної цибулі;
  • 1 склянка нарізаного болгарського перцю;
  • 650 грамів томатної пасти;
  • 2 столові ложки свіжого базиліку;
  • 1 склянка води;
  • 1 - 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 склянка тертого сиру пармезан;
  • 1 склянка подрібненого сиру гауда або моцарела;
  • сіль і перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

Спочатку розігрійте духовку до 180 градусів. Після цього у прямокутну скляну або керамічну форму для запікання викладіть всі макарони. Потрібно розкласти їх так, щоб спагеті не лежали один на одному і могли рівномірно приготуватися.

Далі додайте у страву оливкову олію, сіль і перець.

Потім до макаронів додайте часник, цибулю та томатне пюре. Також поверх викладіть решти інгредієнтів, а саме перець і базилік.

Влийте воду так, щоб спагеті повністю покрилось, приблизно до половини форми. Дерев'яною ложкою обережно змішайте воду з томатним соусом та рештою інгредієнтів.

Окрім того, поверху додайте шар сиру пармезан. Випікайте за температури 180 градусів приблизно 10 хвилин. Потім вимкніть духовку та залишіть макарони ще на 5 хвилин.


А ви це знали? Холодна чи гаряча - яка їжа більш корисна для організму

вівторок, 29 квітень 2025, 16:50

Холодна чи гаряча їжа – це не лише питання смаку, а й фактор, що впливає на здоров'я і травлення. Вибір температури їжі може визначати, наскільки ефективно ваш організм засвоює поживні речовини та як ви почуваєтеся протягом дня. РБК-Україна (проект Sty...

Лінивий сирник у духовці без заморочок

вівторок, 29 квітень 2025, 12:30

Якщо ви не любите довго стояти біля сковорідки, випікаючи сирники-оладки, то приготуйте сирник у духовці, а потім його поріжте порційно. Цей рецепт схожий на класичну запіканку, проте якщо порізати порційно, то справжні сирники будуть на столі, передаю...