Мінімум зусиль після робочого дня: Рецепт смачної та швидкої запіканки зі спагеті

Після робочого дня усі хочуть мінімум часу витрачати на приготування їжі. Найкращим рішенням буде зробити запіканку зі спагеті. Така страва сподобається усіх родині. Про це пише 5-Minute Crafts, передають Патріоти України.

Для приготування запіканки на основі спагеті знадобиться:

  • 500 грамів спагеті;
  • 2 столові ложки подрібненого часнику;
  • 1 склянка нарізаної цибулі;
  • 1 склянка нарізаного болгарського перцю;
  • 650 грамів томатної пасти;
  • 2 столові ложки свіжого базиліку;
  • 1 склянка води;
  • 1 - 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 склянка тертого сиру пармезан;
  • 1 склянка подрібненого сиру гауда або моцарела;
  • сіль і перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

Спочатку розігрійте духовку до 180 градусів. Після цього у прямокутну скляну або керамічну форму для запікання викладіть всі макарони. Потрібно розкласти їх так, щоб спагеті не лежали один на одному і могли рівномірно приготуватися.

Далі додайте у страву оливкову олію, сіль і перець.

Потім до макаронів додайте часник, цибулю та томатне пюре. Також поверх викладіть решти інгредієнтів, а саме перець і базилік.

Влийте воду так, щоб спагеті повністю покрилось, приблизно до половини форми. Дерев'яною ложкою обережно змішайте воду з томатним соусом та рештою інгредієнтів.

Окрім того, поверху додайте шар сиру пармезан. Випікайте за температури 180 градусів приблизно 10 хвилин. Потім вимкніть духовку та залишіть макарони ще на 5 хвилин.


Є секрет! Що додати у вінегрет, щоб страва стала ще смачнішою

вівторок, 10 червень 2025, 9:09

Вінегрет можна сміливо відносити до найпопулярніших страв, тому що з простих та дешевих продуктів можна приготувати неймовірно смачний салат. Незважаючи на той факт, що вінегрет є класичною стравою з рецептурою і списком інгредієнтів, салат завжди можн...

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно закривати каструлю кришкою при варінні макаронів

вівторок, 10 червень 2025, 8:08

Здавалося б, зварити макарони нескладно. Але досить припуститися однієї помилки, і страва виявиться вже не такою смачною, як хочеться, передають Патріоти України. До поширених помилок входять нестача води, висипання макаронних виробів у холодну рідину ...