Млинці без молока: Ось чим замінити інгредієнт, щоб вони були еластичними

Домашні млинці - одна з найпростіших і найсмачніших страв, яка може бути основою для приготування тортів з різними начинками, а також жульєна та налисників, передають Патріоти України.

Але дуже часто млинці в процесі приготування рвуться, виходять жорсткими й не такими смачними, як хотілося б. Дуже важливо під час приготування зробити вдале тісто, не обов'язково на молоці, його можна замінити на кефір, йогурт, сметану, сироватку й навіть воду.

Кулінарка Тетяна поділилася в Instagram рецептом смачних та еластичнихмлинців на сироватці, які ви дуже швидко та просто приготуєте.Інгредієнти:
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 2-3 ст. л.
  • сіль – дрібка
  • сироватка – 500-550 мл
  • борошно – 250 г
  • сода – 0,3 ч. л.
  • олія – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Яйця збийте із сіллю та цукром. Всипте третину борошна, перемішайте і влийте сироватку, перемішайте, щоб уникнути грудок

2. Додайте ще борошно й знову влийте сироватку, перемішайте. ⠀

3. Потім додайте олію та залишок сироватки, перемішайте до однорідності.

4. Всипте соду, перемішайте та залиште тісто на 15-20 хвилин.

5. Після чого посмажте млинці із двох сторін на середньому вогні.

Є секрет! Який фрукт покласти біля хліба, щоб не черствів тиждень

понеділок, 17 листопад 2025, 7:44

Зберегти смакові якості будь-якого хліба можна заморожуванням. Заморожувати хліб можна не більше, ніж на один місяць, передають Патріоти України. А як зберігати хліб з магазина кілька днів, щоб він не покривався плісенню? Для тривалого зберігання хліб ...

Господиням на замітку! Як приготувати квашену капусту, щоб не перекисала і не ставала слизом

понеділок, 17 листопад 2025, 6:42

Щоб отримати ідеальну, білу й хрустку закуску, яка не перекисне і не вкриється слизом, важливо уникати поширених помилок, пов’язаних із підготовкою, сіллю та ферментацією, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Правильна нарізка. Одна з найбіл...