Млинці, які не рвуться - розповідаємо, що обов'язково треба додати до тіста

Приготувати млинці тонкими, але при цьому смачними та ароматними і, щоб вони не рвалися - мрія кожної господині. Але дуже часто через неправильні пропорції млинці виходять товстими і погано просмажуються, через велику кількість борошна, передають Патріоти України.

Кулінарка Ганна (grennysmith) поділилася в Instagram рецептом тонких, смачних млинців на молоці та окропі, які будуть еластичними і не рватимуться.

Секрет тонких млинців, які не рвуться: тісто має бути дуже рідким, щоб млинці виходили тоненькими! У тісто додайте окріп і олію!

Інгредієнти:

  • борошно – 200 г
  • молоко – 1 склянка
  • окріп – 1 склянка
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 2 ст. л.
  • ваніль або ванільний цукор – за смаком
  • сіль – дрібка
  • соняшникова олія – 2 ложки

Спосіб приготування:

1. Збиваєте яйця з цукром та ваніллю.

2. Влийте склянку молока, додайте сіль та борошно, ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.

3. А потім тоненькою цівкою влийте окріп, постійно помішуючи. В кінці додайте олію і знову перемішайте.

4. Тісто залиште на кілька хвилин – 10-15, щоб борошно відпустило клейковину. Якщо вам здається, що воно стало дуже густим, додайте ще трохи рідини.

5. Смажте млинці на змащеній олією сковороді.

Не відірватися! Котлети з сирною начинкою по-новому без сковорідки

неділя, 11 травень 2025, 8:35

Спробуйте приготувати ці незвичайні котлети – і ви відмовитеся від класичних – не сковороді, передають Патріоти України. У чому їх оригінальність? По-перше, в тому, що випікаються в духовці, але мають вигляд смажених. По-друге, не потрібно виробляти ру...

Господиням на замітку! Хитрий трюк, щоб вареники не злипалися

неділя, 11 травень 2025, 8:10

Вареники – смачна та доступна для кожного страва. А надзвичайно смачні вареники з сезонними ягодами – вишнею, клубникою, чорницею, передають Патріоти України. Не обов’язково стояти кілька годин на кухні, щоби приготувати вареники з начинкою. Якщо немає...