Млинці, які не рвуться - розповідаємо, що обов'язково треба додати до тіста

Приготувати млинці тонкими, але при цьому смачними та ароматними і, щоб вони не рвалися - мрія кожної господині. Але дуже часто через неправильні пропорції млинці виходять товстими і погано просмажуються, через велику кількість борошна, передають Патріоти України.

Кулінарка Ганна (grennysmith) поділилася в Instagram рецептом тонких, смачних млинців на молоці та окропі, які будуть еластичними і не рватимуться.

Секрет тонких млинців, які не рвуться: тісто має бути дуже рідким, щоб млинці виходили тоненькими! У тісто додайте окріп і олію!

Інгредієнти:

  • борошно – 200 г
  • молоко – 1 склянка
  • окріп – 1 склянка
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 2 ст. л.
  • ваніль або ванільний цукор – за смаком
  • сіль – дрібка
  • соняшникова олія – 2 ложки

Спосіб приготування:

1. Збиваєте яйця з цукром та ваніллю.

2. Влийте склянку молока, додайте сіль та борошно, ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.

3. А потім тоненькою цівкою влийте окріп, постійно помішуючи. В кінці додайте олію і знову перемішайте.

4. Тісто залиште на кілька хвилин – 10-15, щоб борошно відпустило клейковину. Якщо вам здається, що воно стало дуже густим, додайте ще трохи рідини.

5. Смажте млинці на змащеній олією сковороді.

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...