"Мокрий" апельсиновий кекс: Рецепт ніжної випічки до чаю

Рецепт мокрого апельсинового кексу до чаю

У холодний осінній день так і хочеться поласувати чимось солоденьким, ароматним і смачним. Ми підготували для вас рецепт "мокрого" апельсинового кексу, який не тільки легкий у приготуванні, а й відмінно смакує до чаю, повідомляють Патріоти України з посиланням на інстаграм Яни Станішевської

"Мокрий" кекс просочується цитрусовим сиропом понад 8 – 10 годин, але, повірте, очікування виправдає смак домашньої випічки.

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:

Приготування:

  • Збийте яйця в піну та у 2 – 3 етапи додайте цукру або цукрової пудри.
  • Додайте до яєчної маси м'яке вершкове масло та знову збийте все міксером.
  • Введіть розпушувач, через хвилину – склянку апельсинового соку, цедру та борошно.
  • Ретельно збийте масу міксером.
  • Вилийте готове тісто у форму для випікання. Він обраної вами форми буде залежати вигляд апельсинового кексу.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте кекс протягом 40 – 50 хвилин.
  • Доки кекс готується, приготуємо сироп. З'єднайте всі інгредієнти для сиропу в сотейнику та доводимо до кипіння. Коли сироп стане за консистенцією схожим на рідкий мед – він готовий.
  • Виймаємо кекс з духовки, охолоджуємо 15 хвилин та вливаємо сироп одразу у форму.
  • Залишаємо кекс просочуватися на 8 – 10 годин, якщо не охота чекати – на 3 години.
  • Прикрасьте апельсиновий кекс на ваш смак та подавайте до столу. Смачного!

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно знімати піну з картоплі

неділя, 18 травень 2025, 18:00

Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...