Можна їсти вже наступного дня: Швидкий рецепт смачних маринованих печериць

Печериці не лише чудово смакують у супах чи пастах. Їх можна приготувати як смачну закуску та самостійну страву. Знаючи, як їх правильно замаринувати, гриби можна подавати до столу вже на наступний день. Фудблогерка marichka_cooking поділилася в "Інстаграм" рецептом смачного маринаду для печериць, передають Патріоти України.

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • Печериці – 300 г
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Цукор – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Цедра – 1/2 лимона
  • Часник – 1 зубчик

Рідина для варіння:

  • Вода – 2 л
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Сіль – дрібка

Спосіб приготування:

1. У воді розвести сіль та лимонну кислоту.

2. Насипати печериці, поставити на вогонь та варити 20 хвилин.

3. Решту інгредієнтів подрібнити ножем, або за допомогою блендера.

4. Печериці промити холодною водою та дати їй зійти.

5. У банку покласти печериці, залити отриманим маринадом та залишити у холодильнику на ніч.

Такий "феномен": Вчені пояснили, чому десерт "влазить" завжди, навіть після святкової вечері

субота, 27 грудень 2025, 7:36

Навіть після ситного обіду, коли здається, що більше не влізе ані шматочка, для солоденького зажди знаходиться місце. Це явище має цілком наукове пояснення. Чому так відбувається, пояснила професорка анатомії з Бристольського університету Мішель Спір, ...

Розставлено крапки над "і": Чи можна їсти пророщену картоплю

субота, 27 грудень 2025, 7:13

Ситуація знайома багатьом: берете картоплю для вечері, а вона вже з паростками. Викидати чи можна їсти? Відповідь не така однозначна, як здається, передають Патріоти України. Дієтологи пояснюють: не кожна пророщена картопля є небезпечною, але існують в...