Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- картопля, 3 шт;
- сіль і перець за смаком
- сир чеддер, 100 г;
- зелень.
Для приготування кляра необхідно:
- яйця, 2 шт;
- сіль;
- йогурт, 2 ст.л;
- борошно, 4 ст.л.
Процес приготування картопляних пиріжків
Картоплю відварюємо в підсоленій воді, зливаємо, перетворюємо в пюре. Додаємо перець і тертий сир, спеції для картоплі на ваш смак, дрібно посічену зелень. Формуємо пиріжки з маси.
Збиваємо віночком яйця і змішуємо з йогуртом. Порада: йогурт замінюється молоком, майонезом або сметаною. Всипаємо борошно, сіль і вимішуємо однорідний кляр. Занурюємо пиріжки в кляр і обсмажуємо в олії. Наливайте її досить.
Обсмажуємо з двох сторін до рум’яності.
Вони виходять м’якими, ситними. Ви можете ще додати в масу провансальські або італійські трави, вийде взагалі розкішно.