Можна встигнути приготувати в останній момент: Рецепти простих святкових закусок із сиром

Ялинки можна обваляти в паприці, кропі чи кунжуті. Фото: natalya_aizenshtat/instagram.com.Якщо ви не любите довго готувати, морочитися з подачею та тривалими процесами, приготуйте кілька простих страв із сиру. Ці прості страви можна приготувати в останній момент та швидко доготувати, коли вони закінчаться, радять Патріоти України.

Кульки з козиного сиру

Інгредієнти:

  • 200 г козиного сиру
  • 60 г вершкового сиру
  • ½ ст. дрібно нарізаної сушеної журавлини
  • ½ ст. дрібно нарізаних фісташок або пластівців мигдаля

Приготування:

Змішайте два сири та збийте міксером до однорідної консистенції. Поставте у холодильник приблизно на 15 хвилин.

Змішайте в тарілці журавлину та фісташки.

Скачайте сирну суміш у маленькі кульки, потім обваляйте в журавлинно-фісташковій суміші, щоб повністю покрити їх. Якщо ви не подаєте закуску відразу, покладіть кульки на тарілку, накрийте плівкою та поставте в холодильник.

Рецепт рулетиків з шинки та рикоти

Інгредієнти:

  • 150 г шинки
  • 250 г сиру рикота
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. нарізаного кропу
  • Морська сіль
  • Свіжемелений чорний перець
  • Олія для смажіння

Приготування:

Помістіть сир рикоту в миску і додайте подрібнені часник і кріп. Приправте морською сіллю та свіжомеленим перцем до смаку, перемішайте.

Поступово розподіліть суміш рикоти вздовж кожної скибочки шинки, залишаючи один сантиметр наприкінці, і закрутіть в рулетики.

Коли сковорода з маслом нагріється, викладіть на неї рулетики швом униз і готуйте до золотистої скоринки (близько 5 хвилин). Потім переверніть та готуйте ще 5 хвилин.

Подавайте теплими!

Сирні ялинки

Інгредієнти:

  • Вершковий сир
  • Твердий сир
  • В’ялені помідори
  • Кріп
  • Гранат
  • Солодка паприка
  • Часник
  • Сіль
  • Молотий чорний перець

Приготування:

Натріть твердий сир на дрібній тертці. Потім змішайте його із вершковим сиром у рівній пропорції.

Додайте до сирної маси дрібно нарізані томати, сіль, перець та часник. Добре перемішайте.

Сформуйте із сиру ялинки й обваляйте їх у паприці, кропі, кунжуті чи карі. Замість зірочок на ялинці використовуйте зерна граната або дрібні ягоди.

Подавати ялинки можна на крекері. Смачного!

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Це така смакота! Курячі котлети точно не будуть сухими - просто додайте це до м'яса для кращого смаку

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:50

Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...