Можуть бути дуже небезпечними! ТОП-10 продуктів, які не можна їсти після 30 років

Звичайні продукти та їжа, до яких ми звикли у нашому повсякденному житті, можут мати шкідливі наслідки для нашого здоров’я. Особливо це стосується того періоду, коли людині виповнюється 30 років, передають Патріоти України.

Холодна кава

Вживання холодної кави з соломинки може призводити до старіння шкіри. Це відбувається тому, що адмірна кількість кофеїну погіршує якість сну, скоросуюси період, коли шкіра відпочиває. Більш того, дослідники виявили, що повторювані рухи обличчя, такі як потягування через соломинку, можуть викликати тонкі лінії та зморшки.

Маргарин

Альтернативи вершкового масла, такі як маргарин, часто виготовляються з частково гідрованими оліями, одним з найпоширеніших трансжирів. Цей тип жиру не тільки пов’язаний із захворюваннями серця, але і також може рискорити процес старіння шкіри, зробивши її більш уразливою до ультрафіолетового випромінювання. Також вживання маргарину може викликати хронічне запалення, яке також може прискорити утворення зморшок.

Бекон

Якщо ви полюбляєте вживати бекон на сніданок, як в американських фільмах - для вас погані новини. 68% калорій бекону надходять з насиченого жиру, який сприяє збільшенню ваги та збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту. Крім того, насичені жири можуть викликати запалення, яке прискорює старіння шкіри. На щастя, вам не доведеться відмовлятися від бекону, щоб шкіра залишалася гладкою. Просто перейдіть на сорт без нітратів, який містить менше 2 грамів жиру та не більше 1 грама насиченого жиру, що забиває артерії.

Соєвий соус

Набряклі, темні кола під очима, як правило, стають все більш вираженими з кожним днем народження - а зневоднення погіршує ситуацію. До цього може призводити і соєвий соус (лише одна столова ложка цього продукту містить колосальних 879 міліграмів натрію).

Хот-догі та салямі

М’ясо важливий продукт для розбудови м’язової системи, однак воно в обробленому вигляді, як, наприклад салямі або хот-догі, може погіршувати якість сперми. Тому для чоловіків, які часто вживають подібну їжу може ускладнитись процес створення власної сім’ї після 30 років.

Чіпси

З кожним роком організм потребує і спалює менше калорій. Це робить ще більш важливим їсти розумні порції під час подорожі у доросле життя, і так, це стосується перекусів, особливо коли мова йде про чіпси.

Консервовані фрукти

Якщо у вас є сумніви, завжди переходьте на свіжі фрукти з усього, що можна придбати в банці. Консервовані фрукти наповнені сиропом і штучними ароматизаторами, які не додадуть нічого доброго до вашої талії. А з віком позбавлятися зайвих кілограмів все складніше.

Йогурти

Вже скорочуєте цукерки та печиво? Не думайте, що вам все ясно. Багато джерел солодких продуктів ховаються в менш очевидних місцях, таких як хліб, кетчуп та ароматизовані йогурти. Так, в ароматизованому йогурті може бути стільки ж цукру, як і в мисці морозива, якщо ви не обережні.

М’ясо на грилі

Смаження на грилі - це швидкий спосіб приготування страв влітку. Однак, приготування стейків та інших білків при таких високих температурах на відкритому вогні може утворити гетероциклічні аміни та поліциклічні ароматичні вуглеводні. Було виявлено, що ці шкідливі хімічні речовини змінюють ДНК і збільшують ризик раку.

Білий хліб

Якщо ваша булочка не зроблена з цільнозернової муки впевнено відмовляйтеся від неї. Наш організм перетворює ці вуглеводи в цукор, а потім в глюкозу, яка пошкоджує колаген та інші білки, що борються з зморшками. Більш того, якщо говорити про хліб, рогалики і навіть макарони, то цільнозернові продукти допоможуть зберегти рівень цукру в крові рівномірним, сприяючи підтриманню ваги та схудненню.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...