Можуть зіпсувати результат! Які помилки господині допускають при роботі з листковим тістом

Листкове тісто здатне полегшити життя будь-якій господині, адже з його допомогою можна швидко і легко приготувати безліч різних, а головне, смачних страв, передають Патріоти України.

Існує величезна кількість рецептів всіляких плетенок, бубликів, печива, пирогів, рулетів, кошиків і навіть піци з листкового тіста, які можуть порадувати родину.

Подробиці

Однак іноді трапляється так, що, незважаючи на те, що страва була приготовлена точно відповідно до інструкції з кулінарної книги, результат плачевний.

Середина десерту не пропеклася, боки стали твердими, або тісто не піднялося? Такі наслідки можуть призвести до помилки в установці температурного режиму. Випікати листкове тісто слід в духовці, розігрітій до температури в межах 210-230 градусів.

Незалежно від того, чи було тісто приготоване з використанням дріжджів або без них, температура нижче 220 градусів призведе до того, що жир, який входить до складу тіста, розплавиться, в результаті чого страва виявиться занадто сухою і “низькою”.

У свою чергу, надмірне тепло призведе до того, що тісто погано буде пропечене, а готова страва швидко затвердіє і пригорить.

Ви точно це робите! Названо ранкові звички, які дуже небезпечні для здоров’я

субота, 13 вересень 2025, 10:30

Ранкові звички можуть мати набагато більший вплив на здоров’я, ніж здається на перший погляд. Те, що ви їсте на сніданок, або відмова від нього, здатні змінити метаболізм, рівень енергії та ризик хронічних захворювань, передають Патріоти України. Навіт...

Це може здивувати! Вчені знайшли у раціоні людей "союзника" бактерій, який послаблює ефективність антибіотиків

субота, 13 вересень 2025, 9:48

Кофеїн може змінювати реакцію бактерій на антибіотики та послаблювати їхню дію. Про це йдеться у новому дослідженні німецьких вчених, результати якого опублікували у науковому журналі PLOS Biology, пише Science Dialy, передають Патріоти України. Команд...