
"Мурманське сало" – це особливий вид засолювання скумбрії. Здавалося б, що використовуються звичні інгредієнти для приготування, але особливість полягає у самій технології. Риба за таким рецептом виходить дуже ароматною та пряною. Рецептом "Мурманського сала" поділився фудблогер Денис Тимчук (kulynarist) на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Скумбрію очистити від нутрощів та кісток. Витерти філе паперовим рушником.
2. Змішати сіль, цукор, перець. Отриманою сумішшю посипати філе.
3. Часник, кріп та олію збити блендером.
4. Отриману масу викласти на одну половину філе. Накрити другою половиною.
5. Загорнути у харчову плівку. Покласти на 12 годин у холодильник, потім – на добу у морозильну камеру.
Врожай гречки в Україні в 2025 році на 15% нижчий, ніж роком раніше, що не є проблемою для внутрішнього ринку, проте призведе до росту цін через ажіотажний попит, спровокований ЗМІ, заявив директор спілки "Борошномели України" Родіон Рибчинський, перед...
Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...