"Мурманське сало": Найкращий рецепт засолювання скумбрії

"Мурманське сало" – це особливий вид засолювання скумбрії. Здавалося б, що використовуються звичні інгредієнти для приготування, але особливість полягає у самій технології. Риба за таким рецептом виходить дуже ароматною та пряною. Рецептом "Мурманського сала" поділився фудблогер Денис Тимчук (kulynarist) на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 шт.
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • перець чорний – 0,5 ч. л.
  • кріп – 1 пучок
  • часник – 2-3 зубчики
  • олія

Спосіб приготування:

1. Скумбрію очистити від нутрощів та кісток. Витерти філе паперовим рушником.

2. Змішати сіль, цукор, перець. Отриманою сумішшю посипати філе.

3. Часник, кріп та олію збити блендером.

4. Отриману масу викласти на одну половину філе. Накрити другою половиною.

5. Загорнути у харчову плівку. Покласти на 12 годин у холодильник, потім – на добу у морозильну камеру.

Чому смажена картопля виходить бліда і розвалюється на сковорідці - поширені помилки господинь

понеділок, 30 червень 2025, 16:44

Смажена картопля - проста страва, яку знають усі. Але навіть вона може вийти невдалою: бліда, без рум’яної скоринки, розвалюється при перевертанні і нагадує скоріше пюре. У чому ж причина, передають Патріоти України. 1. Ви вибираєте не той сорт картопл...

Психотест на пончики: Обери свій улюблений смак - і дізнайся, яка твоя головна слабкість

понеділок, 30 червень 2025, 12:12

Солодощі можуть розповісти про нас більше, ніж ми думаємо. Зокрема - наші слабкості, передають Патріоти України. Який пончик ти вибираєш, коли хочеш побалувати себе? Твій вибір видає твої вразливі місця, приховані риси характеру і реакції, які ти часто...