"Мурманське сало": Найкращий рецепт засолювання скумбрії

"Мурманське сало" – це особливий вид засолювання скумбрії. Здавалося б, що використовуються звичні інгредієнти для приготування, але особливість полягає у самій технології. Риба за таким рецептом виходить дуже ароматною та пряною. Рецептом "Мурманського сала" поділився фудблогер Денис Тимчук (kulynarist) на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 шт.
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • перець чорний – 0,5 ч. л.
  • кріп – 1 пучок
  • часник – 2-3 зубчики
  • олія

Спосіб приготування:

1. Скумбрію очистити від нутрощів та кісток. Витерти філе паперовим рушником.

2. Змішати сіль, цукор, перець. Отриманою сумішшю посипати філе.

3. Часник, кріп та олію збити блендером.

4. Отриману масу викласти на одну половину філе. Накрити другою половиною.

5. Загорнути у харчову плівку. Покласти на 12 годин у холодильник, потім – на добу у морозильну камеру.

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:45

Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...

Ефект здивує! ТОП-7 причин пити м’ятний чай щодня

четвер, 4 вересень 2025, 9:15

Корисні властивості чаїв, насамперед зеленого, підтверджувалися різноманітними медичними дослідженнями. Зокрема, з'ясовувалося, що деякі види чаїв впливають на зменшення жиру в районі живота, передають Патріоти України. А видання prevention.com пише пр...