"Ми в Греції не могли від неї відірватися!": Рецепт смачної страви з баклажанів та м’яса від політолога Уколова

Політтехнолог Віктор Уколов пропонує приготувати грецьку мусаку. Рецептом цієї страви він поділився у Facebook, передають Патріоти України.

«Щоб приготувати грецьку мусаку треба мати: баклажани, цибулю, помідори, фарш (у мене баранячий), масло, борошно, молоко, твердий сир, який потрібно натерти. Ну ще ложка друга олії, сіль і перець. Цимус — склянка дешевого білого вина», — пише він.

За словами Уколова, спочатку треба нарізати баклажани і просто підсмажити їх майже без олії, потроху викладаючи дно форми. Потім треба підсмажити цибулю і вкинути туди фарш. Його потрібно добре перемішати, щоб не було грудок, посолити і поперчити.

«Як випарується рідина — влийте склянку білого вина. Алкоголь леткий і випарується вмить, а от смак кислуватого винограду зробить ваше м'ясо неповторним. Викладаємо прошарок м'яса на баклажани. Потім, згори нарізані помідори, потім знову м'ясо і на нього залишки підсмажених баклажанів. Але це не все — треба приготувати соус, у якому це все затушиться! Спочатку розтопимо масло. Потім киньте і швидко перемішайте в ньому ложку муки й одразу вливайте молоко. Посоліть і поперчіть і після цього додайте багато тертого сиру. Цим соусом залийте мусаку і поставте на 40 хв у духовку під 200 градусів», — пише він.

Після того, як страву буде витягнуто з духовки, треба дати їй 15 хвилин вистигнути і потім можна вживати.

Можна сміливо їсти, коли худнете! Які продукти практично не містять калорій

четвер, 5 червень 2025, 18:38

Продукти, що практично не містять калорій (часто називають "негативно калорійними", хоча це не зовсім науково), зазвичай мають дуже низьку енергетичну цінність і складаються переважно з води, клітковини та мікроелементів, передають Патріоти України. Ос...

А ви це знали? Яку помилку роблять господині при замочуванні хлібу для котлет

четвер, 5 червень 2025, 18:09

У цьому питанні все залежить від того, про хліб якої свіжості йдеться. Економні господині не замочують свіжий хліб, а перекручують через м’ясорубку, щоби не переводити продукт і не викидати скоринки, передають Патріоти України. А якщо пропустити свіжий...