"Ми в Греції не могли від неї відірватися!": Рецепт смачної страви з баклажанів та м’яса від політолога Уколова

Політтехнолог Віктор Уколов пропонує приготувати грецьку мусаку. Рецептом цієї страви він поділився у Facebook, передають Патріоти України.

«Щоб приготувати грецьку мусаку треба мати: баклажани, цибулю, помідори, фарш (у мене баранячий), масло, борошно, молоко, твердий сир, який потрібно натерти. Ну ще ложка друга олії, сіль і перець. Цимус — склянка дешевого білого вина», — пише він.

За словами Уколова, спочатку треба нарізати баклажани і просто підсмажити їх майже без олії, потроху викладаючи дно форми. Потім треба підсмажити цибулю і вкинути туди фарш. Його потрібно добре перемішати, щоб не було грудок, посолити і поперчити.

«Як випарується рідина — влийте склянку білого вина. Алкоголь леткий і випарується вмить, а от смак кислуватого винограду зробить ваше м'ясо неповторним. Викладаємо прошарок м'яса на баклажани. Потім, згори нарізані помідори, потім знову м'ясо і на нього залишки підсмажених баклажанів. Але це не все — треба приготувати соус, у якому це все затушиться! Спочатку розтопимо масло. Потім киньте і швидко перемішайте в ньому ложку муки й одразу вливайте молоко. Посоліть і поперчіть і після цього додайте багато тертого сиру. Цим соусом залийте мусаку і поставте на 40 хв у духовку під 200 градусів», — пише він.

Після того, як страву буде витягнуто з духовки, треба дати їй 15 хвилин вистигнути і потім можна вживати.

Є секрет! Як з малої кількості фаршу зробити багато котлет

п’ятниця, 9 травень 2025, 10:12

Перед вами стоїть завдання приготувати поживну вечерю. Ще вона має бути смачна, бо ж всі присутні мають наїстися. Але в холодильнику тільки залишки фаршу. Не встигли купити, зробити, подумати — це вже немає значення. Потрібно щось придумати, щоб котлет...

А ви це знали? Навіщо до чаю додають сіль

п’ятниця, 9 травень 2025, 9:15

Чай – один із самих поширених та популярних напоїв у світі. Цей напій є культовим у багатьох країнах, та й у нас без чаювання не проходить прийом гостей, передають Патріоти України. Традиційно чай пють з цукром, а в деяких регіонах світк в чай додають ...