Мистецтво готувати: "Правильний" рецепт консервації кабачків від Григорія Германа, хрумких та соковитих

кабачки

Телеведучий Григорій Герман запропонував перевірений рецепт зберігання кабачків і цукіні. Якщо немає бажання зробити закуску або малосольні кабачки, то овочі можна нарізати скибочками завтовшки близько сантиметра, залити маринадом і закатати в банки. При цьому кабачки зберігають свою текстуру, залишаються хрусткими і соковитими. Рецепт опубліковано в Instagram, зазначають Патріоти України.

Кабачки мариновані

На 2 кг кабачків знадобиться:
  • вода — 7 склянок;
  • оцет 9% - 1 склянка;
  • цукор — 1 склянка;
  • сіль — 2 ст.л.;
  • кетчуп чилі — 8 ст.л.;
  • перець духмяний — 1 ст.л.;
  • гвоздика — 1 ч.л.;
  • перець чорний — 1 ч.л.
Банки простерилізувати, заповнити нарізаними кабачками і спеціями. У киплячу воду засипати цукор, оцет, сіль, кетчуп. Прокип'ятити 15 хвилин, залити в банки. Закатати.


Що відбувається з мозком, коли ви відмовляєтеся від цукру - пояснюють лікарі

неділя, 28 грудень 2025, 10:09

Вчені вже давно попереджають: надмірне споживання доданого цукру шкодить мозку. Дослідження пов’язують солодку дієту з хронічним запаленням, інсулінорезистентністю та погіршенням пам’яті, а також зі зростанням ризику нейродегенеративних захворювань, зо...

Це може здивувати! Вчені розкрили нову корисну властивість кави та шоколаду

неділя, 28 грудень 2025, 9:37

Вчені виявили, що корисна сполука, що міститься в каві та шоколаді, пов'язана зі зменшенням старіння клітин. Люди, які мають вищий рівень цього алкалоїду у крові, продемонстрували повільніше старіння на основі молекулярних біомаркерів. Про це йдеться в...