
Шоколадний кекс - це ідеальна випічка до кави, какао або чаю. Його текстура повинна бути пухкою та, в той же час, вологою. І це залежить від того, на чому зробити тісто? передають Патріоти України
Ідея приготування вологого кексу опублікована на сторінці фудблогерки Таллі Корольової (tallykoroleva) в Instagram. За цією технологією кекс готується на кефірі. Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для глазурі
Спосіб приготування:1. Двічі просійте борошно, какао, розпушувач і сіль у середню миску. Відставте у бік.
2. Каву розчиніть у кефірі або кислому молоці. Відставте.
3. Вершкове масло покладіть в чашу міксера, збивайте на середній швидкості протягом 3-4 хвилин. Далі поступово додайте цукор та збивайте протягом 4-5 хвилин до легкої та пухкої маси.
4. Додайте по одному яйця в міксер (зачекайте, поки яйце з’єднається, перш ніж додавати наступне). Під час додавання яєць зішкребіть боки чашки міксера принаймні 2 рази.
5. Додайте суміш ванілі та кави з кефіром і перемішайте до однорідності.
6. Зменшіть швидкість міксера до низької та додайте сухі інгредієнти.
7. Вилийте тісто в змащену маслом форму. Ставимо в духовку на 50-55 хвилин. Переконайтеся, що пиріг готовий, встромивши зубочистку в центр. Дайте охолонути протягом 15 хвилин. Потім вийміть пиріг із форми та дайте йому охолонути на решітці протягом 1 години перед глазуруванням.
Спосіб приготування глазурі:
1. Нагрійте вершки на середньому вогні, поки вони не почнуть кипіти і на краях каструлі не утворяться бульбашки. Зніміть з вогню та насипте шоколадні крапельки.
2. Дайте постояти 5 хв., а потім додайте ч.л. олії та збийте вінчиком до однорідності та блиску. Дати трохи охолонути. Полийте торт глазур'ю.
Заварювання чаю для більшості людей - справа звична й майже автоматична. Ми кидаємо пакетик у чашку, чекаємо кілька хвилин і, не замислюючись, віджимаємо його ложкою. Цей жест здається дрібницею, на яку не варто звертати увагу, передають Патріоти Украї...
Жири необхідні організму, але не всі вони однаково корисні. Дієтолог доктор Бартек Кульчинський застерігає: деякі жирні продукти можуть підвищувати ризик діабету, серцево-судинних хвороб, ожиріння та навіть раку, передають Патріоти України. До найшкідл...