На чому приготувати шоколадний кекс, щоб він був пухким та вологим - ділимось секретами

Шоколадний кекс - це ідеальна випічка до кави, какао або чаю. Його текстура повинна бути пухкою та, в той же час, вологою. І це залежить від того, на чому зробити тісто? передають Патріоти України

Ідея приготування вологого кексу опублікована на сторінці фудблогерки Таллі Корольової (tallykoroleva) в Instagram. За цією технологією кекс готується на кефірі. Інгредієнти для тіста:

  • 125 г просіяного борошна
  • 65 г какао
  • 3/4 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/3 склянки кефіру кімнатної температури
  • 1 ч. л. розчинної кави або заварної (просто покладіть у кефір)
  • 250 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1 склянка цукру
  • 4 яйця кімнатної температури
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Інгредієнти для глазурі

  • 0,5 склянки вершків;
  • 0,5 склянки шоколадних крапельок
  • 1 ч.л рослинної олії.

Спосіб приготування:1. Двічі просійте борошно, какао, розпушувач і сіль у середню миску. Відставте у бік.

2. Каву розчиніть у кефірі або кислому молоці. Відставте.

3. Вершкове масло покладіть в чашу міксера, збивайте на середній швидкості протягом 3-4 хвилин. Далі поступово додайте цукор та збивайте протягом 4-5 хвилин до легкої та пухкої маси.

4. Додайте по одному яйця в міксер (зачекайте, поки яйце з’єднається, перш ніж додавати наступне). Під час додавання яєць зішкребіть боки чашки міксера принаймні 2 рази.

5. Додайте суміш ванілі та кави з кефіром і перемішайте до однорідності.

6. Зменшіть швидкість міксера до низької та додайте сухі інгредієнти.

7. Вилийте тісто в змащену маслом форму. Ставимо в духовку на 50-55 хвилин. Переконайтеся, що пиріг готовий, встромивши зубочистку в центр. Дайте охолонути протягом 15 хвилин. Потім вийміть пиріг із форми та дайте йому охолонути на решітці протягом 1 години перед глазуруванням.

Спосіб приготування глазурі:

1. Нагрійте вершки на середньому вогні, поки вони не почнуть кипіти і на краях каструлі не утворяться бульбашки. Зніміть з вогню та насипте шоколадні крапельки.

2. Дайте постояти 5 хв., а потім додайте ч.л. олії та збийте вінчиком до однорідності та блиску. Дати трохи охолонути. Полийте торт глазур'ю.

Чому смажена картопля виходить бліда і розвалюється на сковорідці - поширені помилки господинь

понеділок, 30 червень 2025, 16:44

Смажена картопля - проста страва, яку знають усі. Але навіть вона може вийти невдалою: бліда, без рум’яної скоринки, розвалюється при перевертанні і нагадує скоріше пюре. У чому ж причина, передають Патріоти України. 1. Ви вибираєте не той сорт картопл...

Психотест на пончики: Обери свій улюблений смак - і дізнайся, яка твоя головна слабкість

понеділок, 30 червень 2025, 12:12

Солодощі можуть розповісти про нас більше, ніж ми думаємо. Зокрема - наші слабкості, передають Патріоти України. Який пончик ти вибираєш, коли хочеш побалувати себе? Твій вибір видає твої вразливі місця, приховані риси характеру і реакції, які ти часто...