На чому приготувати шоколадний кекс, щоб він був пухким та вологим - ділимось секретами

Шоколадний кекс - це ідеальна випічка до кави, какао або чаю. Його текстура повинна бути пухкою та, в той же час, вологою. І це залежить від того, на чому зробити тісто? передають Патріоти України

Ідея приготування вологого кексу опублікована на сторінці фудблогерки Таллі Корольової (tallykoroleva) в Instagram. За цією технологією кекс готується на кефірі. Інгредієнти для тіста:

  • 125 г просіяного борошна
  • 65 г какао
  • 3/4 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/3 склянки кефіру кімнатної температури
  • 1 ч. л. розчинної кави або заварної (просто покладіть у кефір)
  • 250 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1 склянка цукру
  • 4 яйця кімнатної температури
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Інгредієнти для глазурі

  • 0,5 склянки вершків;
  • 0,5 склянки шоколадних крапельок
  • 1 ч.л рослинної олії.

Спосіб приготування:1. Двічі просійте борошно, какао, розпушувач і сіль у середню миску. Відставте у бік.

2. Каву розчиніть у кефірі або кислому молоці. Відставте.

3. Вершкове масло покладіть в чашу міксера, збивайте на середній швидкості протягом 3-4 хвилин. Далі поступово додайте цукор та збивайте протягом 4-5 хвилин до легкої та пухкої маси.

4. Додайте по одному яйця в міксер (зачекайте, поки яйце з’єднається, перш ніж додавати наступне). Під час додавання яєць зішкребіть боки чашки міксера принаймні 2 рази.

5. Додайте суміш ванілі та кави з кефіром і перемішайте до однорідності.

6. Зменшіть швидкість міксера до низької та додайте сухі інгредієнти.

7. Вилийте тісто в змащену маслом форму. Ставимо в духовку на 50-55 хвилин. Переконайтеся, що пиріг готовий, встромивши зубочистку в центр. Дайте охолонути протягом 15 хвилин. Потім вийміть пиріг із форми та дайте йому охолонути на решітці протягом 1 години перед глазуруванням.

Спосіб приготування глазурі:

1. Нагрійте вершки на середньому вогні, поки вони не почнуть кипіти і на краях каструлі не утворяться бульбашки. Зніміть з вогню та насипте шоколадні крапельки.

2. Дайте постояти 5 хв., а потім додайте ч.л. олії та збийте вінчиком до однорідності та блиску. Дати трохи охолонути. Полийте торт глазур'ю.

Як зробити ідеальне тонке тісто для піци - секрети піцерій

понеділок, 24 лютий 2025, 12:12

Між домашньою та ресторанною піцою – справжня прірва. Секрет смачної піци полягає саме в особливому тісті, яке роблять у піцеріях. Вони ніколи не додають дріжджі, які завжди фігурують у домашніх рецептах. Купуючи в магазині вже готове тісто, ви завжди ...

Лише спробуйте! Якщо ви додасте ці інгредієнти до фаршу, пельмені будуть вдвічі соковитіші та смачніші

понеділок, 24 лютий 2025, 11:12

Смачні пельмені — улюблена страва багатьох людей. Звичайно, що основний компонент смаку — це фарш. Тісто має не менше значення, але зауважень до м’ясної складової буває значно більше. Читайте далі, що допоможе зробити його смачним та соковитим, передаю...