На чому приготувати шоколадний кекс, щоб він був пухким та вологим - ділимось секретами

Шоколадний кекс - це ідеальна випічка до кави, какао або чаю. Його текстура повинна бути пухкою та, в той же час, вологою. І це залежить від того, на чому зробити тісто? передають Патріоти України

Ідея приготування вологого кексу опублікована на сторінці фудблогерки Таллі Корольової (tallykoroleva) в Instagram. За цією технологією кекс готується на кефірі. Інгредієнти для тіста:

  • 125 г просіяного борошна
  • 65 г какао
  • 3/4 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/3 склянки кефіру кімнатної температури
  • 1 ч. л. розчинної кави або заварної (просто покладіть у кефір)
  • 250 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1 склянка цукру
  • 4 яйця кімнатної температури
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Інгредієнти для глазурі

  • 0,5 склянки вершків;
  • 0,5 склянки шоколадних крапельок
  • 1 ч.л рослинної олії.

Спосіб приготування:1. Двічі просійте борошно, какао, розпушувач і сіль у середню миску. Відставте у бік.

2. Каву розчиніть у кефірі або кислому молоці. Відставте.

3. Вершкове масло покладіть в чашу міксера, збивайте на середній швидкості протягом 3-4 хвилин. Далі поступово додайте цукор та збивайте протягом 4-5 хвилин до легкої та пухкої маси.

4. Додайте по одному яйця в міксер (зачекайте, поки яйце з’єднається, перш ніж додавати наступне). Під час додавання яєць зішкребіть боки чашки міксера принаймні 2 рази.

5. Додайте суміш ванілі та кави з кефіром і перемішайте до однорідності.

6. Зменшіть швидкість міксера до низької та додайте сухі інгредієнти.

7. Вилийте тісто в змащену маслом форму. Ставимо в духовку на 50-55 хвилин. Переконайтеся, що пиріг готовий, встромивши зубочистку в центр. Дайте охолонути протягом 15 хвилин. Потім вийміть пиріг із форми та дайте йому охолонути на решітці протягом 1 години перед глазуруванням.

Спосіб приготування глазурі:

1. Нагрійте вершки на середньому вогні, поки вони не почнуть кипіти і на краях каструлі не утворяться бульбашки. Зніміть з вогню та насипте шоколадні крапельки.

2. Дайте постояти 5 хв., а потім додайте ч.л. олії та збийте вінчиком до однорідності та блиску. Дати трохи охолонути. Полийте торт глазур'ю.

Господиням на замітку! Як правильно варити яйця, щоб білок був рівномірно готовий

четвер, 23 січень 2025, 12:00

Якщо у вас була ситуація, що зварили яйце до напіврідкого стану, а білок при цьому не з усіх сторін готовий, то ці поради будуть корисні. Вони абсолютно не секретні і не хитрі, а прості й перевірені господинями, передають Патріоти України. Перед варінн...

Господиням на замітку! Хитрий трюк, щоб вареники не злипалися

четвер, 23 січень 2025, 11:14

Вареники – смачна та доступна для кожного страва, передають Патріоти України. Не обов’язково стояти кілька годин на кухні, щоби приготувати вареники з начинкою. Якщо немає часу самим приготувати , в магазині можна обрати готовий напівфабрикат. Залишаєт...