"На природу" їхати не треба: Рецепт найсмачнішого шашлика вдома від популярного кулінара

Шашлик – одна з найулюбленіших багатьма м'ясна страва. Кулінари стверджують, що найважливіше при його приготуванні – вибрати правильно м'ясо та зробити смачний маринад. Кулінар Анатолій Добровольський поділився в Instagram рецептом дуже смачного шашлику та маринаду до нього, який ви приготуєте дуже просто та швидко вдома, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 400 г
  • Соєвий соус – 100 г
  • Сухий базилік – 1 ст. л.
  • Мелений запашний перець – 1/2 ст. л.
  • Сіль і перець – за смаком

Спосіб приготування:

1. Поріжте м'ясо середніми шматками.

2. Цибулю почистьте й поріжте півкільцями.

3. Перекладіть цибулю в каструлю, влийте соєвий соус, додайте сушений базилік, перець, сіль, перемішайте, добре розімніть цибулю.

4. Перекладіть м'ясо в цибулю та поставте на 4-12 годин у холодильник.

5. Посмажте шашлик й подавайте з улюбленим соусом, а також з овочами та зеленню.

Як зварити рис, пшоно чи перлову крупу вдвічі швидше

п’ятниця, 9 травень 2025, 18:04

Крупи обов’язково мають бути у раціоні харчування. Вони багаті на складні вуглеводи та в цілому мають позитивний вплив на самопочуття та здоров’я, передають Патріоти України. Ідеальна норма, коли 40% раціону складають саме крупи. Якщо ви думаєте, що їх...

Як розм’якшити тверде м’ясо, щоб тануло в роті

п’ятниця, 9 травень 2025, 17:03

Приготувати м’ясо не так вже й легко. Багато новачків у кулінарії скаржаться, що виходить блюдо занадто жорстким або сухуватим, передають Патріоти України. Проте досвідчені господині знають, що треба робити, щоб продукт буквально танув у роті, а всі до...