На смак буде як желе! Елементарне полуничне варення за 3 хвилини

Смачне домашнє варення з полуниці можна приготувати всього за 3 хвилини. Для цього вам знадобиться всього декілька інгредієнтів. Після того, як ви проварите масу, її можна одразу викладати в банку, передають Патріоти України.

Ідея приготування смачного полуничного варення за 3 хвилини опублікована на кулінарній сторінці domashnij pekar в Instagram. Консистенція десерту буде нагадувати желе.

Інгредієнти на 2 півлітрові баночки:

  • полуниця – 1 кг.
  • цукор – 350 г
  • м’ята – 2-3 гілочки (за бажанням)
  • желікс 3:1 – 1 пачка

Спосіб приготування:

1. Цукор змішати із желфіксом.

2. Висипати у полуницю.

3. Поставити на середній вогонь.

4. Додати за бажанням 2-3 гілочки м’яти (в кінці варіння м’яту потрібно витягнути).

5. Варити до закипання, обов’язково помішуючи.

6. Після того, як закипить, варити ще 3 хвилини.

7. Одразу розливаємо по чистим банкам (можна додатково обробити банки кипʼятком, потім поставити догори дном сушитися).

8. Після того, як варення розклали по банкам, закрити їх кришками та перевернути догори дном.9. Кожні 10 хвилин перевртати, щоб варення рівномірно застигало.

10. Зберігати в темному місці.

Варто знати! Скільки часу можна зберігати суп в холодильнику

четвер, 7 серпень 2025, 17:56

Суп часто варять у великій кількості, щоб вистачило на довше і не доводилося готувати щодня. Але мало хто замислюється, скільки часу ця страва може залишатися безпечною для вживання. Неправильне зберігання або надто довгий термін у холодильнику можуть ...

Битва напоїв: "Дешевий сурогат" проти натурального прототипу. Лікар порівняв корисні властивості цикорію та кави

четвер, 7 серпень 2025, 11:58

"Цикорій належить до роду трав'янистих рослин родини складноцвітих (айстрових), має міцне волохате стебло, світло-фіолетові квіти та листя, яке часто використовують в салатах. Корінь цикорію є основним інгредієнтом для напою. Його подрібнюють, обсмажую...