До Дня святого Валентина багато хто намагається підготувати своїм коханим найкрасивіші та найромантичніші привітання, листівки і подарунки. Патріоти України пропонують спекти смачні тістечка-валентинки своїми руками.
Ділимося трьома простими, але цікавими рецептами гарного святкового печива. У їх приготуванні найбільша складність — знайти формочки потрібного виду і форми. Їх можна пошукати у будь-якому магазині з посудом, побутовими дрібницями або замовити в Інтернеті.
Інгредієнти:
Приготування:
1. Яйце розтерти з розм’якшеним вершковим маслом, цукровою пудрою і сіллю до однорідності. Отриману масив розділити на двоє. В одну з них додати какао і 1 ч. л. рослинної олії.
2. У кожну масу поступово ввести по 200 г борошна і вимісити однорідне пластичне тісто. Потім окремо упакувати їх у харчову плівку і прибрати до холодильника на 2−3 години.
3. З кожного тіста розкатати тонкі пласти (приблизно по 0,5 см завтовшки) на присипаній борошном поверхні. Для цього печива необхідні дві форми: велике серце і маленьке. Велике цілком можна замінити на склянку і зробити печиво круглим.
4. За допомогою формочок вирізати маленькі серця темного і світлого тіста та вставити їх в основу протилежного кольору. Таким чином вийдуть красиві різнокольорові пряники. Випікати в духовці приблизно 8−10 хвилин при температурі 200 градусів.
Інгредієнти:
Для тіста
Для глазурі
1. Яйця збиваємо із сіллю і цукром до однорідності. У яєчну суміш додаємо масло, мед і відправляємо на водяну баню до того часу, поки мед не розчиниться. Після цього додати соду і активно перемішувати. Потім поступово ввести в гарячу масу просіяне борошно, замішуючи однорідне тісто (не варто кидати все відразу, краще потім додати, ніж зробити тісто занадто твердим і «збитим»).
2. Потім відправте його у холодильник на годину, а потім ще на пів години в морозильну камеру. Після цього тісто розкачати тонким шаром, вирізати печиво і випікати при температурі 170 градусів до готовності (приблизно 7−8 хвилин).
3. За допомогою міксера білок збити з цукровою пудрою до гладкості. В отриману суміш додати сік лимона і кілька крапель барвника. Якщо вийде дуже густо, можна додати трохи води. Печиво зручно покривати за допомогою пензлика (силіконового або чистої кисті для малювання).
Інгредієнти:
Для пісочного тіста
Для начинки
Приготування:
1. Вершкове масло кімнатної температури збити міксером з цукром, потім додати яйце і ще раз збити. Маса повинна стати більшою приблизно у 3−4 рази. Поступово вмішайте борошно і замісіть тісто. Борошно додавайте поступово — скільки «візьме» тісто. Воно не повинно липнути до рук, але і не має бути занадто щільним. Оберніть його в харчову плівку і відправте ненадовго в холодильник.
2. Приготуємо начинку. Для цього у сотейнику змішайте ягоди з цукром і трохи прогрійте, щоб смородина добре пустила сік. Потім пропустіть через дрібне сито, віджавши рідину з ягід. В отриманий сироп додайте крохмаль, перемішайте і проваріть до загустіння. Потім зніміть з плити і дайте охолонути.
3. Тісто розкачати досить тонким шаром (приблизно 5 мм) і за допомогою форми у вигляді серця (або кола) виріжте заготовки. Половина з них повинна бути суцільною, а половина — з отвором посередині відповідної форми. Перенести їх на деко, застелене пергаментом для випічки і відправте у духовку. Випікайте 10−14 хвилин до появи золотистої скоринки.
4. Печиво охолодити і склеїти половинки між собою за допомогою ягідного джему. Простір усередині верхнього печива також заповнити ним.
Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...