До Дня святого Валентина багато хто намагається підготувати своїм коханим найкрасивіші та найромантичніші привітання, листівки і подарунки. Патріоти України пропонують спекти смачні тістечка-валентинки своїми руками.
Ділимося трьома простими, але цікавими рецептами гарного святкового печива. У їх приготуванні найбільша складність — знайти формочки потрібного виду і форми. Їх можна пошукати у будь-якому магазині з посудом, побутовими дрібницями або замовити в Інтернеті.
Інгредієнти:
Приготування:
1. Яйце розтерти з розм’якшеним вершковим маслом, цукровою пудрою і сіллю до однорідності. Отриману масив розділити на двоє. В одну з них додати какао і 1 ч. л. рослинної олії.
2. У кожну масу поступово ввести по 200 г борошна і вимісити однорідне пластичне тісто. Потім окремо упакувати їх у харчову плівку і прибрати до холодильника на 2−3 години.
3. З кожного тіста розкатати тонкі пласти (приблизно по 0,5 см завтовшки) на присипаній борошном поверхні. Для цього печива необхідні дві форми: велике серце і маленьке. Велике цілком можна замінити на склянку і зробити печиво круглим.
4. За допомогою формочок вирізати маленькі серця темного і світлого тіста та вставити їх в основу протилежного кольору. Таким чином вийдуть красиві різнокольорові пряники. Випікати в духовці приблизно 8−10 хвилин при температурі 200 градусів.
Інгредієнти:
Для тіста
Для глазурі
1. Яйця збиваємо із сіллю і цукром до однорідності. У яєчну суміш додаємо масло, мед і відправляємо на водяну баню до того часу, поки мед не розчиниться. Після цього додати соду і активно перемішувати. Потім поступово ввести в гарячу масу просіяне борошно, замішуючи однорідне тісто (не варто кидати все відразу, краще потім додати, ніж зробити тісто занадто твердим і «збитим»).
2. Потім відправте його у холодильник на годину, а потім ще на пів години в морозильну камеру. Після цього тісто розкачати тонким шаром, вирізати печиво і випікати при температурі 170 градусів до готовності (приблизно 7−8 хвилин).
3. За допомогою міксера білок збити з цукровою пудрою до гладкості. В отриману суміш додати сік лимона і кілька крапель барвника. Якщо вийде дуже густо, можна додати трохи води. Печиво зручно покривати за допомогою пензлика (силіконового або чистої кисті для малювання).
Інгредієнти:
Для пісочного тіста
Для начинки
Приготування:
1. Вершкове масло кімнатної температури збити міксером з цукром, потім додати яйце і ще раз збити. Маса повинна стати більшою приблизно у 3−4 рази. Поступово вмішайте борошно і замісіть тісто. Борошно додавайте поступово — скільки «візьме» тісто. Воно не повинно липнути до рук, але і не має бути занадто щільним. Оберніть його в харчову плівку і відправте ненадовго в холодильник.
2. Приготуємо начинку. Для цього у сотейнику змішайте ягоди з цукром і трохи прогрійте, щоб смородина добре пустила сік. Потім пропустіть через дрібне сито, віджавши рідину з ягід. В отриманий сироп додайте крохмаль, перемішайте і проваріть до загустіння. Потім зніміть з плити і дайте охолонути.
3. Тісто розкачати досить тонким шаром (приблизно 5 мм) і за допомогою форми у вигляді серця (або кола) виріжте заготовки. Половина з них повинна бути суцільною, а половина — з отвором посередині відповідної форми. Перенести їх на деко, застелене пергаментом для випічки і відправте у духовку. Випікайте 10−14 хвилин до появи золотистої скоринки.
4. Печиво охолодити і склеїти половинки між собою за допомогою ягідного джему. Простір усередині верхнього печива також заповнити ним.
Варіант дієтичної вечері — це відварена риба. Легка страва, яку можна приготувати в будь-який день. Навіть, якщо ви дуже сильно втомлені після роботи. Просто відварена риба смачна, але ще кращою вона стане із яєчно-масляним соусом. Це вийде справжня ре...
Цвітна капуста є корисним овочем, який має бути на столі у дорослих і дітей. Вона покращує роботу серцево-судинної системи, лікує розлади шлунку та є потужним джерелом рослинного білка, клітковини та жирних кислот Омега-3. Пропонуємо вам смачну та елег...