Набагато краще, ніж дарувати листівки: Три рецепти печива-валентинок до Дня закоханих

До Дня святого Валентина багато хто намагається підготувати своїм коханим найкрасивіші та найромантичніші привітання, листівки і подарунки. Патріоти України пропонують спекти смачні тістечка-валентинки своїми руками.

Ділимося трьома простими, але цікавими рецептами гарного святкового печива. У їх приготуванні найбільша складність — знайти формочки потрібного виду і форми. Їх можна пошукати у будь-якому магазині з посудом, побутовими дрібницями або замовити в Інтернеті.

Печиво з сердечками — рецепт

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 150 г цукрової пудри
  • 1 ч. л. рослинної олії
  • 200 г вершкового масла
  • дрібка солі
  • 35 г какао
  • 400 г борошна

Приготування:

1. Яйце розтерти з розм’якшеним вершковим маслом, цукровою пудрою і сіллю до однорідності. Отриману масив розділити на двоє. В одну з них додати какао і 1 ч. л. рослинної олії.

2. У кожну масу поступово ввести по 200 г борошна і вимісити однорідне пластичне тісто. Потім окремо упакувати їх у харчову плівку і прибрати до холодильника на 2−3 години.

3. З кожного тіста розкатати тонкі пласти (приблизно по 0,5 см завтовшки) на присипаній борошном поверхні. Для цього печива необхідні дві форми: велике серце і маленьке. Велике цілком можна замінити на склянку і зробити печиво круглим.

4. За допомогою формочок вирізати маленькі серця темного і світлого тіста та вставити їх в основу протилежного кольору. Таким чином вийдуть красиві різнокольорові пряники. Випікати в духовці приблизно 8−10 хвилин при температурі 200 градусів.

Медове печиво з глазур’ю — рецепт

Інгредієнти:

Для тіста

  • 2 яйця
  • 2 ст. л. меду
  • 400 г борошна
  • 1 ч. л. соди
  • 150 г цукру
  • 100 мл соняшникової олії
  • ванілін за смаком

Для глазурі

  • 1 яєчний білок
  • 200 г цукрової пудри
  • 1 мл харчового барвника (за бажанням)
  • 1 ст. л. лимонного соку

Приготування:

1. Яйця збиваємо із сіллю і цукром до однорідності. У яєчну суміш додаємо масло, мед і відправляємо на водяну баню до того часу, поки мед не розчиниться. Після цього додати соду і активно перемішувати. Потім поступово ввести в гарячу масу просіяне борошно, замішуючи однорідне тісто (не варто кидати все відразу, краще потім додати, ніж зробити тісто занадто твердим і «збитим»).

2. Потім відправте його у холодильник на годину, а потім ще на пів години в морозильну камеру. Після цього тісто розкачати тонким шаром, вирізати печиво і випікати при температурі 170 градусів до готовності (приблизно 7−8 хвилин).

3. За допомогою міксера білок збити з цукровою пудрою до гладкості. В отриману суміш додати сік лимона і кілька крапель барвника. Якщо вийде дуже густо, можна додати трохи води. Печиво зручно покривати за допомогою пензлика (силіконового або чистої кисті для малювання).

Печиво-валентинки з варенням — рецепт

Інгредієнти:

Для пісочного тіста

  • 300 г борошна (в залежності від структури тіста)
  • 180 г вершкового масла
  • 140 г цукру
  • 1 яйце

Для начинки

  • 200 г чорної смородини або інших кислих ягід
  • 100 г цукру
  • 1 ст. л. крохмалю

Приготування:

1. Вершкове масло кімнатної температури збити міксером з цукром, потім додати яйце і ще раз збити. Маса повинна стати більшою приблизно у 3−4 рази. Поступово вмішайте борошно і замісіть тісто. Борошно додавайте поступово — скільки «візьме» тісто. Воно не повинно липнути до рук, але і не має бути занадто щільним. Оберніть його в харчову плівку і відправте ненадовго в холодильник.

2. Приготуємо начинку. Для цього у сотейнику змішайте ягоди з цукром і трохи прогрійте, щоб смородина добре пустила сік. Потім пропустіть через дрібне сито, віджавши рідину з ягід. В отриманий сироп додайте крохмаль, перемішайте і проваріть до загустіння. Потім зніміть з плити і дайте охолонути.

3. Тісто розкачати досить тонким шаром (приблизно 5 мм) і за допомогою форми у вигляді серця (або кола) виріжте заготовки. Половина з них повинна бути суцільною, а половина — з отвором посередині відповідної форми. Перенести їх на деко, застелене пергаментом для випічки і відправте у духовку. Випікайте 10−14 хвилин до появи золотистої скоринки.

4. Печиво охолодити і склеїти половинки між собою за допомогою ягідного джему. Простір усередині верхнього печива також заповнити ним.

Все просто! Як приготувати напій, який зміцнить імунітет родини

субота, 18 січень 2025, 22:10

Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...