Набагато кращі, ніж радянські "Кис-кис": Рецепт вершкових ірисок від шеф-кухаря

HandmadePicture / depositphotos.comАлекс Якутов, пекельний шеф реаліті Нового каналу, поділився рецептом, яким зможе скористатися кожен, передають Патріоти України.

Рецепт ірисок

Інгредієнти:

  • 200 г цукру
  • 415 г вершків 35%
  • 140 г глюкози (продається в кондитерських магазинах)
  • 90 г вершкового масла
  • 1 г морської солі

Приготування:

Зробіть суху карамель із цукру, розтопивши його на сковороді з товстим дном.

Зупиніть процес карамелізації, додавши олію, і акуратно влийте гарячі вершки та глюкозу в карамель. Дійте обережно, карамель буде виділяти бульбашки. Вливати вершки потрібно потроху, інтенсивно перемішуючи.

Знову нагрійте суміш до 120°C. Це займе приблизно 15 хвилин на середньому вогні. Періодично помішуйте.

Тепер перемішайте все блендером і вилийте суміш одразу в кондитерську рамку. Можна використовувати силіконову форму для вафель чи шоколаду.

Дайте охолонути і розріжте на цукерки. Смачного!

Розставлено крапки над "і": Пити воду під час їжі - здорова звичка чи серйозна помилка

четвер, 11 грудень 2025, 18:35

Багато хто вважає, що вживання води під час їди - це правильне розв'язання проблем з травленням. Згідно з цим популярним міфом, рідина розбавляє шлункову кислоту, уповільнюючи активність ферментів і призводячи до здуття живота. Це переконання настільки...

Це вражає! Періодичне голодування змінює мозок і мікробіом кишківника, – дослідження

четвер, 11 грудень 2025, 16:30

Нове дослідження китайських вчених показало, що дієта з періодичним обмеженням калорій може викликати значні зміни як у діяльності мозку, так і в складі кишкового мікробіому, передають Патріоти України. Це відкриття може стати ключем до ефективнішої бо...