Набагато смачніше, ніж із магазину: Рецепт ніжного сирка в шоколаді

Сирок у шоколаді – це десерт, який обожнюють усі. Його ніжний смак стане чудовим доповненням до будь-якого гарячого напою, зазначають Патріоти України.

Легкі інгредієнти, прості кулінарні ходи – і фантастичний десерт вже у вашому холодильнику!

Рецепт домашніх глазурованих сирків

Час: 20 хвилин + кілька годин на очікування

Порцій: 10

Інгредієнти

  • 200 грам свіжого кисломолочного сиру (в ідеалі – пастоподібного);
  • 1 столова ложка з верхом густої сметани (20%);
  • 3 – 4 столові ложки цукрової пудри;
  • 40 грам вершкового масла;
  • 0,5 чайної ложки ванільного цукру.

Для глазурі

  • 150 – 200 грамм чорного чи молочного шоколаду (який більше смакує);
  • 3 – 4 столові ложки молока.

Приготування

  1. Поєднуємо сир, сметану, цукрову пудру та м'яке масло у блендері та збиваємо до однорідної консистенції.
  2. Додаємо ванільний цукор та ще раз збиваємо.
  3. Формуємо сирки: накладаємо масу у кондитерський пакет, зрізаємо куточок та викладаємо сирки на дощечку, застелену пергаментом.
  4. Ставимо сирки у морозильну камеру, найкраще – на добу.
  5. На наступний день топимо шоколад на водяній бані. Густину глазурі регулюємо молоком. Шоколад має бути теплий, а не гарячий.
  6. Швидко занурюємо сирки по одному у шоколад.
  7. Коли всі сирки глазуровані – ставимо їх на годину у морозильну камеру, щоб застигли. Смачного!

"Ідеальний продукт": Дієтологи розкрили незвичайні факти про властивості огірків

п’ятниця, 5 вересень 2025, 23:10

Зазвичай ми сприймаємо огірок як звичайний овоч з мінімальною користю, але дієтологи стверджують, що цей продукт може стати справжнім союзником у боротьбі за здоров’я. Він не тільки допомагає в підтримці кісток та здоров’я серця, але й сприяє схудненню...

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:45

Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...