Набагато смачніше, ніж куплена "пташка-гриль"! Рецепт запеченої курки в часниковому маринаді

Запечена курка з часником, хрумкою скоринкою і соковитим м'ясом стане справжньою насолодою для всієї родини! Немає нічого кращого за просту у приготуванні курочку. Особливо, якщо запікати її з часником, розмарином, петрушкою, лимоном і білим вином, радять Патріоти України.

Рецепт запеченої курки в часниковому маринаді

  • Час: 85 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:


Приготування:

  1. Очистіть головку часнику і розріжте навпіл горизонтально через середину хрест-навхрест.
  2. Розігрійте духовку до 220 градусів. Вкрийте деко фольгою або злегка змастіть форму для запікання олією.
  3. Обсушіть тушку паперовими рушниками.
  4. Змішайте оливкову олію, розтоплене вершкове масло, вино і сік половини лимона, полийте маринадом на курку, під шкіру та всередині. Рясно приправте курку зовні і всередині сіллю, чорним меленим перцем. Посипте дрібно нарізаною петрушкою.
  5. Натріть курку подрібненим часником.
  6. Нафаршируйте тушку головкою часнику (викладіть в курячу порожнину разом з гілочками розмарину і вичавленої половинкою лимона).
  7. Зв’яжіть ніжки тушки кухонною ниткою або джгутом.
  8. Покладіть тушку грудкою догори у форму для запікання. Запікайте 75 – 80 хвилин, змащуючи її соком, що виділятиметься під час приготування.
  9. Дістаньте з духовки, накрийте фольгою і дайте постояти 10 хвилин перед подачею.
  10. Подавайте страву поливши соком та половиною лимона.
  11. Смачного!

Не робіть так! Через які помилки, макарони виходять злиплими та несмачними

неділя, 22 червень 2025, 11:03

Макарони цінуються багатьма господинями за простоту вприготуванні та цікавий смак, який успішно поєднується з багатьма стравами, передають Патріоти України. . Однак і з цим нехитрим гарніром можуть виникнути труднощі. Наприклад, він може вийти абсолют...

Варто знати! Яку помилку допускають господині при збиванні картопляного пюре

неділя, 22 червень 2025, 10:12

Пюре – дуже смачний гарнір, для приготування якого потрібно добре розім’яти змішану з молоком картоплю. Звісно, використання міксера чи блендера значно полегшує завдання. Однорідна молочно-картопляна маса з’явиться дуже швидко і вийде неймовірно пишною...