Запечена курка з часником, хрумкою скоринкою і соковитим м'ясом стане справжньою насолодою для всієї родини! Немає нічого кращого за просту у приготуванні курочку. Особливо, якщо запікати її з часником, розмарином, петрушкою, лимоном і білим вином, радять Патріоти України.
Рецепт запеченої курки в часниковому маринаді
Час: 85 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
Приготування:
Очистіть головку часнику і розріжте навпіл горизонтально через середину хрест-навхрест.
Розігрійте духовку до 220 градусів. Вкрийте деко фольгою або злегка змастіть форму для запікання олією.
Обсушіть тушку паперовими рушниками.
Змішайте оливкову олію, розтоплене вершкове масло, вино і сік половини лимона, полийте маринадом на курку, під шкіру та всередині. Рясно приправте курку зовні і всередині сіллю, чорним меленим перцем. Посипте дрібно нарізаною петрушкою.
Натріть курку подрібненим часником.
Нафаршируйте тушку головкою часнику (викладіть в курячу порожнину разом з гілочками розмарину і вичавленої половинкою лимона).
Зв’яжіть ніжки тушки кухонною ниткою або джгутом.
Покладіть тушку грудкою догори у форму для запікання. Запікайте 75 – 80 хвилин, змащуючи її соком, що виділятиметься під час приготування.
Дістаньте з духовки, накрийте фольгою і дайте постояти 10 хвилин перед подачею.
Подавайте страву поливши соком та половиною лимона.
Кава входить у щоденний раціон практично кожної людини: цей чудовий напій допомагає підбадьоритися, активувати роботу мозку та надати організму сили, передають Патріоти України. Однак гурмани постійно намагаються зробити смак кави ще більш виразним та ...
Якщо ми купуємо готову солону рибу, то можемо зіткнутися переважно лише з однією проблемою – надлишок солі. Інші недоліки, як правило, відсутні. Однак багато господинь люблять солити рибу самі. Завдяки цьому можна надати потрібного відтінку смаку і виб...