Набрид холодець? Приготуйте драглі - такої смакоти ви точно ще не куштували

Українські м’ясні страви надзвичайно різноманітні. Захолоджування - один з методів приготування м’яса, який виник ще за періоду Київської Русі, передають Патріоти України.

Тоді був відсутній холодильник, тому драглі готували лише у зимову пору року. Нині ж цю смачну та поживну страву продовжують готувати господині. Щоправда, сучасний рецепт базується на традиційній технології приготування, але вже за допомогою сучасних девайсів, розповідає кулінарка Тетяна Васюк.

Для приготування потрібно:

  • курятина 300 грамів,
  • свинина -300 грамів (краще з кісточкою),
  • яловичина — 300 грамів,
  • 1 велика цибулина,
  • 1 велика морквина,
  • 4 пачки желатину (якщо розводиться на 500 мл).
  • вода — 2 літри,
  • кілька перепелиних яєць
  • лаврове листя, перець чорний,
  • 2 головки часнику,
  • сіль, кілька гілочок петрушки.

М'ясо промити, нарізати бажаними шматочками, цибулю, моркву почистити, скласти в мультиварку цілими, налити близько 2 літри води. Дати закипіти, злити воду, налити нової два літри. Додати лавровий лист, перець, сіль і варити 2 години на функції «Тушіння». Окремо відварити яйця, почистити і натерти часник.

Коли все відварилося, взяти частину гарячого бульйону, розвести в ньому желатин. Решту бульйону зцідити в окрему ємність, додати свіжий натертий часник. Доки він настоюватиметься, розібрати м'ясо по тарілочках, розрізати перепелині яєчка, нарізати відварену моркву фігурним ножем, покласти кілька гілочок петрушки.

Процідити бульйон, додати розведений желатин і розлити по тарілочках, не порушуючи композицію з м'яса та овочів. М'ясо можна брати будь-яке, оскільки додавання желатину не обмежує у виборі.

Продукти, які не можна зберігати в холодильнику - втратять смак і стануть непридатними

неділя, 13 липень 2025, 8:30

Здавалося б, зберігання продуктів у холодильнику - найкращий спосіб продовжити їхню свіжість. Холод уповільнює процес псування, але далеко не всі продукти потребують таких низьких температур, передають Патріоти України. Помилки у зберіганні часто призв...

Пропускаєте сніданок? Ось що з вами станеться - шокуючі результати досліджень

неділя, 13 липень 2025, 8:15

Вчені з різних країн провели дослідження, які підтвердили, що регулярний пропуск сніданку може негативно впливати на психічне здоров’я людини. За результатами наукової роботи, відсутність ранкового прийому їжі підвищує ризик розвитку депресії, дратівли...