Начинка приємно вразить: Смачнющі пиріжки з вишнею на швидкому тісті

Хто не любить пиріжки? А особливо з вишнею - йде приємна і тепла асоціація з безтурботним дитинством та бабусиними руками, передають Патріоти України.

А з цим рецептом швидкого та безклопітного тіста, яке в народі прозвали "Водолаз" — ви зможете зробити просто суперові пиріжки. А ще в цьому рецепті є хитрість — як зробити вишневу начинку дуже смачною та густою, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

Тісто "Водолаз":

  • 200 мл. молока,
  • 20 гр. дріжджів (або 6-7 грамів сухих),
  • 75 гр. цукру,
  • 2 яйця (-1 жовток на мастило),
  • 1 ч. л. ванільного цукру,
  • 0,5 ч. л. солі,
  • 40 гр. вершкового масла,
  • 3 ст. л. рослинної олії,
  • 600 гр. борошна.

Начинка:

  • 500 гр. вишні без кісточки,
  • 125 гр. цукру (якщо вишня кисла, додайте ще 1 ст. ложку),
  • 25 гр. кукурудзяного крохмалю.

Приготування:

Спочатку зробимо начинку, бо вона повинна добре остигнути: У сковорідку з товстим дном покладіть вишню без кісточки та половину цукру, перемішайте — вишня пустить сік. Нагрійте до закипання, але не кип'ятіть.

Розмішайте другу половину цукру з кукурудзяним крохмалем та додайте до вишні, добре помішуйте поки суміш не закипить. Як тільки вишня закипіла — варіть її хвилину, за цей час свою роботу зробить кукурудзяний крохмаль та вишнева начинка стане густою. Тепер залиште її остигати і займіться тістом:

Розведіть дріжджі у теплому молоці (35-38 градусів), додайте від загальної кількості 1 ч.л цукру та 2 ст.л борошна. Добре перемішайте і відставте в сторону.

У мисці для замісу з'єднуємо одне яйце та ще білок (жовток від другого яйця залишимо на змазування пиріжків), сіль, цукор, ванільний цукор, м'яке вершкове масло та 2 ст.л рослинної олії (ще одну залишимо для замісу). Добре перемішуємо до однорідності.

Поки ми готували яєчну суміш наші дріжджі активувалися і ми їх теж додаємо у миску для замісу та перемішуємо все до однорідності. Тепер додаємо муку та замішуємо тісто, в кінці замісу додаємо столову ложку рослинної олії і продовжуємо заміс.

Тепер беремо пакет, змащуємо його рослинною олією і опускаємо в нього тісто, добре зав'язуємо, щоб туди не потрапила вода. Далі кладемо пакет з тістом в посудину з теплою водою на 40 хвилин, щоб воно підійшло.

Після того, як тісто підійшло — достаємо його з пакета нарізаємо на 18 шматків, розкочуємо та виклавши начинку формуємо пиріжки. Виходить 18 пиріжків, які добре поміщаються на одному листі.

Змазуємо пиріжки сумішшю жовтка з двома столовими ложками води і залишаємо на 20 підходити. Тепер залишилося тільки поставити пиріжки з вишнею у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Смачного!

Цей трюк допоможе завжди купувати свіжі та соковиті фрукти

четвер, 27 листопад 2025, 13:10

Вибір якісних фруктів та овочів часто буває складнішим, ніж здається. Багато продуктів виглядають свіжими лише на перший погляд. Але існує простий трюк із вагами, який допомагає швидко оцінити їхню справжню якість, передають Патріоти України. Чому важл...

Допомагає схуднути і не тільки! Чому ця спеція повинна бути на кожній кухні після 30

четвер, 27 листопад 2025, 11:45

Куркума давно відома своїм насиченим помаранчевим кольором, але вона цінна не лише через це. Ця спеція може допомогти схуднути, підтримати імунітет та покращити стан шкіри, волосся і нігтів, передають Патріоти України. Чому куркума сприяє схудненню? К...