Надзвичайно ніжно та ароматно, сім'я буде в захваті: Рецепт курячих стегон у вершково-грибному соусі

Як тільки ви приготуєте цю страву з курочкою вдома, вашу кухню наповнять яскраві аромати! Ніжне куряче м'ясо відмінно поєднується з грибами та вершковим соусом. Це вибухове поєднання смаків. Які гриби обрати для страви – вибір за вами. Це можуть бути як білі гриби чи лисички, або звичайні печериці. Кожного разу можна змінювати рецепт саме за допомогою грибів, смак теж буде відрізнятися, зазначають Патріоти України.

Незмінним інгредієнтом для запікання у вершковому соусі залишаються курячі стегенця. Смакота!

Рецепт курячих стегон у вершково-грибному соусі

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:


Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Поставте на плиту сковорідку та бульйон, щоб розігрівалися.
  • Наріжте гриби великими шматками.
  • Викладіть курячі стегна на розігріту сковорідку шкіркою до низу. Додайте солі та перцю.
  • Обсмажуйте курочку по 7 хвилин з кожної сторони.
  • Коли бульйон закипить, відправте в нього нарізані гриби. Варіть їх близько 20 хвилин.
  • Влийте до грибів вершки, додайте гірчицю. Ретельно перемішайте суміш та зніміть з плити.
  • У скляну жаротривку форму вилийте бульйон з грибами, зверху викладіть курячі стегна.
  • Відправте все випікатися в духовку на 30 хвилин.
  • Готову страву посипте дрібно нарізаною зеленню. Смачного!
Джерело: 24 канал

Є секрет! Як зварити магазинні пельмені так, щоб їх не відрізнили від домашніх

понеділок, 9 червень 2025, 12:12

Що б не радили кулінарні блогери, але найсмачнішим способом приготування пельменів є їхнє традиційне варіння в каструлі з водою. Але в одному сперечатися точно не варто. Існує одна хитрість, яка дозволяє зварити магазинні пельмені так, що їх не відрізн...

Будуть ідеальні! Чим змастити відбивні за годину до смаження

понеділок, 9 червень 2025, 11:15

Перед обсмажуванням м’яса товсті шматки бажано зробити плоскішими за допомогою відбивного молотка. Однак ця процедура далеко не завжди дозволяє досягти ідеального результату, передають Патріоти України. М’ясний продукт може залишитися жорстким. В резул...