Французька кухня славиться на весь світ та готова здивувати сотнями неймовірних рецептів. Якщо вам хочеться свята – ця кухня завжди стане у пригоді. Беф бургіньйон, або м'ясо по-бургундськи – надзвичайно проста у приготуванні страва, яка дивує своїм смаком. Декілька простих дій, трішки терпіння – і страва готова дарувати вам неймовірну насолоду, зазначають Патріоти України.
Страву вигадали французькі селяни, тому в рецепту є багато варіацій. Але який би з них ви не обрали – шкодувати вам точно не доведеться.
Рецепт бефу бургіньйон
Час: 2 години
Порцій: 4
Інгредієнти
- яловичина (лопатка) – 1 кілограм;
- морква – 2 штуки;
- цибуля ріпчаста – 2 штуки;
- бульйон (яловичий або овочевий) – 300 мілілітрів;
- печериці – 300 грам;
- вино (червоне сухе) – 1 пляшка;
- томатна паста – 2 столові ложки;
- оливкова олія – 2 столові ложки;
- часник – 2 зубчики;
- борошно – 2 столові ложки;
- лавровий лист – 2 штуки;
- сіль та перець – за смаком.
Приготування
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Нарізаємо яловичину великими кубиками та обсмажуємо на пательні до утворення коричневої скоринки. Викладаємо м'ясо у жаромісткий посуд з кришкою.
- Нарізаємо моркву, цибулю та часник та обсмажуємо на тій самій пательні приблизно 5 хвилин. Потім додаємо сіль, перець, томатну пасту, борошно та 100 мілілітрів бульйону. Тушкуємо ще 3 хвилини.
- Порізані на дві частини печериці обсмажуємо окремо та відставляємо вбік.
- Перекладаємо овочеву суміш до м'яса, додаємо бульйон, вино, лавровий лист, сіль та перець. Накриваємо жаровню кришкою та ставимо у духовку.
- Готуємо страву 2 – 2,5 години. За 20 хвилин до готовності страви додаємо в жаровню печериці. Подавати беф бургіньйон найкраще з вареною картоплею у будь-якому вигляді. Смачного!
Яєчня та омлет є, напевно, одним з найпопулярніших варіантів сніданку. Страва проста в приготуванні, а швидкість, із якою вона готується влаштовує людей, які поспішають уранці на роботу, передають Патріоти України. Проте смажене яйце не завжди виходить...
Пироги на кефірі є паличкою-виручалочкою кожної господині. Така ситна страва буде актуальною і на обід, і на вечерю, а в холодному вигляді підійде для перекусу, передають Патріоти України. Однією з важливих переваг такого пирога є те, що готується він ...