Надзвичайно смачна і соковита страва: Класичний рецепт бефстроганов із грибами та сметаною

Думаєте, що приготувати яловичину м'якою, ніжною та соковитою – нереально? От ні. І ще в ХІХ столітті відомий граф Строганов довів це усьому світу. М'ясо по-строгановськи, або бефстроганов – це надзвичайно смачна страва на основі яловичини та грибів у соусі. З плином часу бефстроганов перестали готувати, але даремно. М'ясо, приготовлене у такий спосіб, є досить універсальним, і подавати його можна як самостійне, так і з гарніром на власний смак. Хоча найкраще яловичина смакує саме з картопляним пюре, зазначають Патріоти України.

Рецептом бефстроганов із грибами поділився шеф-кухар Анатолій Добровольський в Instagram.

Інгредієнти:

  • яловичина/курятина/індичка – 750 г
  • борошно – 50 г
  • цибуля – 2 шт.
  • печериці – 300 г
  • часник – 1 зубчик
  • бульйон – 250-300 мл
  • томатна паста – 3 ст. л.
  • сметана – 300 г
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ч. л.
  • сіль,перець

Спосіб приготування:

1. Яловичину порізати невеликою соломкою, обкачати в борошні та смажити упродовж 4-5 хвилин. Перекласти в каструлю.

2. Цибулю порізати півкільцями, печериці та часник – довільно.

3. Обсмажити цибулю до м'якості. Покласти до м'яса.

4. Додати часник і печериці. Посолити та поперчити.

5. Налити бульйон і додати томатну пасту. Перемішати й довести до кипіння.

6. Додати сметану та тушкувати ще упродовж 10 хвилин.

7. Насипати крохмаль і довести до загустіння.

Буде смакота! Як готувати котлети, щоб були пишні, а не збиті та сухі

понеділок, 12 травень 2025, 18:09

Під час приготування котлет іноді буває, що готові м’ясні вироби плоскі та збиті. На смак досить сухі та жорсткі, що робить страву не приємною для їжі. Як цього уникнути або що робити, якщо так сталося? Ділимося порадами з досвіду, передають Патріоти У...

А ви це знали? Чому в квашеній капусті з’являється гіркота

понеділок, 12 травень 2025, 17:08

У квашеній капусті багато вітамінів, тому така закуска вважається дуже корисною, особливо в осінньо-зимовий сезон. Господині вважають за краще робити такі заготівлі самостійно. Але тут важливо пам’ятати про деякі нюанси, щоб капуста була ароматною, хру...