Надзвичайно смачна і соковита страва: Класичний рецепт бефстроганов із грибами та сметаною

Думаєте, що приготувати яловичину м'якою, ніжною та соковитою – нереально? От ні. І ще в ХІХ столітті відомий граф Строганов довів це усьому світу. М'ясо по-строгановськи, або бефстроганов – це надзвичайно смачна страва на основі яловичини та грибів у соусі. З плином часу бефстроганов перестали готувати, але даремно. М'ясо, приготовлене у такий спосіб, є досить універсальним, і подавати його можна як самостійне, так і з гарніром на власний смак. Хоча найкраще яловичина смакує саме з картопляним пюре, зазначають Патріоти України.

Рецептом бефстроганов із грибами поділився шеф-кухар Анатолій Добровольський в Instagram.

Інгредієнти:

  • яловичина/курятина/індичка – 750 г
  • борошно – 50 г
  • цибуля – 2 шт.
  • печериці – 300 г
  • часник – 1 зубчик
  • бульйон – 250-300 мл
  • томатна паста – 3 ст. л.
  • сметана – 300 г
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ч. л.
  • сіль,перець

Спосіб приготування:

1. Яловичину порізати невеликою соломкою, обкачати в борошні та смажити упродовж 4-5 хвилин. Перекласти в каструлю.

2. Цибулю порізати півкільцями, печериці та часник – довільно.

3. Обсмажити цибулю до м'якості. Покласти до м'яса.

4. Додати часник і печериці. Посолити та поперчити.

5. Налити бульйон і додати томатну пасту. Перемішати й довести до кипіння.

6. Додати сметану та тушкувати ще упродовж 10 хвилин.

7. Насипати крохмаль і довести до загустіння.

Один простий трюк зробить картопляне пюре "ресторанною" стравою

неділя, 29 червень 2025, 17:07

Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...