Надзвичайно смачна і соковита страва: Класичний рецепт бефстроганов із грибами та сметаною

Думаєте, що приготувати яловичину м'якою, ніжною та соковитою – нереально? От ні. І ще в ХІХ столітті відомий граф Строганов довів це усьому світу. М'ясо по-строгановськи, або бефстроганов – це надзвичайно смачна страва на основі яловичини та грибів у соусі. З плином часу бефстроганов перестали готувати, але даремно. М'ясо, приготовлене у такий спосіб, є досить універсальним, і подавати його можна як самостійне, так і з гарніром на власний смак. Хоча найкраще яловичина смакує саме з картопляним пюре, зазначають Патріоти України.

Рецептом бефстроганов із грибами поділився шеф-кухар Анатолій Добровольський в Instagram.

Інгредієнти:

  • яловичина/курятина/індичка – 750 г
  • борошно – 50 г
  • цибуля – 2 шт.
  • печериці – 300 г
  • часник – 1 зубчик
  • бульйон – 250-300 мл
  • томатна паста – 3 ст. л.
  • сметана – 300 г
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ч. л.
  • сіль,перець

Спосіб приготування:

1. Яловичину порізати невеликою соломкою, обкачати в борошні та смажити упродовж 4-5 хвилин. Перекласти в каструлю.

2. Цибулю порізати півкільцями, печериці та часник – довільно.

3. Обсмажити цибулю до м'якості. Покласти до м'яса.

4. Додати часник і печериці. Посолити та поперчити.

5. Налити бульйон і додати томатну пасту. Перемішати й довести до кипіння.

6. Додати сметану та тушкувати ще упродовж 10 хвилин.

7. Насипати крохмаль і довести до загустіння.

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...

Секрет досвідчених господинь! Як врятувати рідке картопляне пюре всього одним інгредієнтом

неділя, 28 квітень 2024, 10:07

Надто густе пюре виглядає неапетитним. Надто рідке - викликає неоднозначні враження. Ідеальна консистенція - помірна густота, передають Патріоти України. В цьому випадку страва стає ніжна та м’яка. Таке пюре з картоплі хочеться їсти самому та пригощати...