Надзвичайно смачно, швидко й ароматно: Рецепт сьомги, запеченої в медово-гірчичному соусі

Родзинка цієї страви не тільки в тому, що готувати її просто і швидко, але і в тому, що сьомга під абсолютно неповторним соусом набуває справді незвичайного смаку і аромату, що запам'ятовується надовго, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • стейки сьомги (або лосося) – 4 шт.
  • мед лучний або квітковий – 2 ст. л.
  • соєвий соус – 4 ст. л.
  • гостра чи діжонська гірчиця за смаком
  • сухі гірчичні зерна
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • перець чилі за смаком

Приготування

Змішати гірчицю з соєвим соусом, медом та олією, додати сухі гірчичні зерна та трохи гострого червоного перцю, перемішати.

Сьомгу помити, обсушити, укласти в фарфорову або скляну миску і залити соусом, що вийшов. Залишити маринуватися у холодильнику на 1 годину.

Розігріти духовку до 200°С. Укласти стейки на леко, вистелене пекарським папером (не алюмінієвою фольгою), полити зверху соусом, що залишився, і запікати в духовці 20 хвилин. Перші 5 хвилин за максимального вогню, після за мінімального.

Ідеальний гарнір – картопляне або картопляно-морквяне пюре з вершками, салат із зелених овочів, запіканка з броколі із сиром.

Джерело: ТСН.ua

Творить дива! Названо фрукт, який захищає від старіння і здатен подовжити життя на десятки років

четвер, 18 квітень 2024, 16:56

Дякувати за такий вплив фрукта на здоров’я слід вітамінам, мінералам та клітковині, що містяться в ньому, передають Патріоти України. Здатністю уповільнювати процеси старіння і подовжувати життя володіє манго. Напевно, це найсмачніший екзотичний фрукт....

Діти будуть у захваті! Як приготувати домашнє печиво на смак, як "Орео"

четвер, 18 квітень 2024, 15:08

Шоколадне печиво з ніжною білою начинкою смакує багатьом людям. Особливо, якщо його їсти, як радить реклама: покрутити, вмочити в молоко і з’їсти. Пропонуємо приготувати схоже печиво, але більш корисне, адже домашнє, передають Патріоти України. Змішайт...