Надзвичайно смачно, швидко й ароматно: Рецепт сьомги, запеченої в медово-гірчичному соусі

Родзинка цієї страви не тільки в тому, що готувати її просто і швидко, але і в тому, що сьомга під абсолютно неповторним соусом набуває справді незвичайного смаку і аромату, що запам'ятовується надовго, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • стейки сьомги (або лосося) – 4 шт.
  • мед лучний або квітковий – 2 ст. л.
  • соєвий соус – 4 ст. л.
  • гостра чи діжонська гірчиця за смаком
  • сухі гірчичні зерна
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • перець чилі за смаком

Приготування

Змішати гірчицю з соєвим соусом, медом та олією, додати сухі гірчичні зерна та трохи гострого червоного перцю, перемішати.

Сьомгу помити, обсушити, укласти в фарфорову або скляну миску і залити соусом, що вийшов. Залишити маринуватися у холодильнику на 1 годину.

Розігріти духовку до 200°С. Укласти стейки на леко, вистелене пекарським папером (не алюмінієвою фольгою), полити зверху соусом, що залишився, і запікати в духовці 20 хвилин. Перші 5 хвилин за максимального вогню, після за мінімального.

Ідеальний гарнір – картопляне або картопляно-морквяне пюре з вершками, салат із зелених овочів, запіканка з броколі із сиром.

Джерело: ТСН.ua

Якщо зробите так - котлети будуть несмачними: Головні помилки, яких припускаються господині

середа, 29 березень 2023, 6:13

Котлети - неймовірно популярна страва. Їх можна подавати до гарніру, а можна посмажити у тісті, передають Патріоти України. Страва здається простою у приготуванні, проте іноді навіть у досвідченої господині замість м’яких і соковитих котлет виходять не...

Як вибрати м’ясо для шашлику, щоб він був ідеально соковитим - тонкощі приготування смачної страви

вівторок, 28 березень 2023, 10:10

Ідеальний шашлик - це відмінний рецепт, правильно підібрані м’ясо або риба, особливий маринад та вугілля. Однак "правильне" м’ясо - найважливіший пункт, передають Патріоти України. Ділимося універсальними секретами вибору м’яса для найсмачнішого шашлик...