Надзвичайно смачний: Клопотенко поділився рецептом чорничного пирога із сметанною заливкою

Чорницю не обов'язково брати саме свіжу, пиріг добре смакуватиме і з замороженими ягодами.

"Випічка подобається мені тим, що вона актуальна цілий рік. Взимку завжди хочеться зігрітися філіжанкою кави або чаю із смачними пиріжками чи булочкою, спекти смачний торт завжди хочеться на честь якоїсь урочистої події, не забуваємо і про святкову випічку. А влітку над нами всіма панують сезонні ягоди та фрукти. І гріх не скористатися цим подарунком природи. Саме тому сьогодні я вирішив розповісти вам, як приготувати надзвичайно смачний чорничний пай зі сметанною заливкою", - написав відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжив:

"Для основи пирога з чорницею я вирішив обрати пісочне тісто, бо вважаю, що воно пасуватиме сюди якнайкраще. А заливку зроблю на основі сметани, збитої із яйцями та цукром. Смак буде надзвичайно ніжним. І, звісно, додамо свіжу чорницю, її невеличка кислинка ідеально поєднується із ніжністю сметанної заливки. Чорницю не обов'язково брати саме свіжу, пиріг добре смакуватиме і з замороженими ягодами. Потрібно лише розморозити їх та прибрати зайву вологу. Як бачите, приготувати чорничний пиріг зі сметанною заливкою напрочуд легко, а його неперевершений смак буде до вподоби всім вашим близьким.

Інгредієнти:

Для пісочної основи:

150 г розм'якшеного вершкового масла

2 ст. л. цукру

1 яйце

300 г пшеничного борошна (+ для розкочування тіста)

1 ч. л. розпушувача

1 дрібка солі

Для начинки та заливки:

400 г чорниці (свіжої або замороженої)

350 г сметани

3 ст. л. цукру

2 яйця

10 г ванільного цукру

Приготування:

Для тіста змішайте у мисці 300 г пшеничного борошна, 1 яйце, 1 ч. л. розпушувача та 2 ст. л. цукру.

Додайте 1 дрібку солі та 150 г розм'якшеного вершкового масла. Замішайте круте тісто, оберніть харчовою плівкою і покладіть в холодильник на 30 хвилин.

Для начинки викладіть у миску 350 г сметани, саме вона буде основою заливки.

Додайте до сметани 3 ст. л. цукру та 10 г ванільного цукру.

Вбийте 2 яйця та добре перемішайте віничком до однорідної консистенції.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Дошку або робочу поверхню присипте борошном, викладіть тісто та розкачайте у пласт завтовшки 5 мм.

Викладіть тісто в керамічну форму та трохи притисніть руками. Обережно підріжте краї тіста ножем.

Добре помийте 400 г чорниці та викладіть на тісто. Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, то попередньо розморозьте їх.

Зверху залийте ягоди сметанною заливкою. Поставте пиріг в духовку на 30 хвилин за температури 180 градусів".

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...