Відомий кухар та ресторатор Євген Клопотенко рецепт за рецептом повертає до сучасного меню страви наших предків. І сьогодні на черзі у нас – гомбовці. Для приготування цього ароматного десерту потрібні звичайні продукти й трішки часу. Гомбовці – давня українськая страва, чимось схожа на ліниві вареники, тільки з начинкою та особливою паніровкою. Начиняти гамбовці можна ягодами, фруктами – залежно від смаку та сезону, зазначають Патріоти України.
Рецепт гомбовців із кисломолочним сиром
Час: 40 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
Приготування:
На сковорідці обсмажте кукурудзяну крупу з цукром. Не забувайте помішувати інгредієнти для крихти.
Коли цукор трішки розплавиться та загущуватися з крупою – зніміть сковорідку з плити.
Викладіть крупу з цукром на пергамент та перемішуйте руками, доки паніровка не охолоне.
Додайте до домашнього сиру яйце, ванільний цукор і звичайний та перемішайте масу.
Додайте до сирної маси борошно та замісіть тісто.
Сформуйте із сирної маси невеликі кульки однакового розміру.
Сливи добре промийте і розріжте навпіл. Приплюсніть сирну кульку і вкладіть усередину половинку сливи.
Защипніть краї та знову скачайте кульку із сирного тіста.
Відваріть гомбовці у киплячій підсоленій воді до готовності. Щойно вони спливуть – вийміть шумовкою на таріль.
Запаніруйте гомбовці в крихті й подавайте до столу теплими. Смачного!
Все більше людей страждають від безсоння та труднощів із засинанням. Недосипання негативно впливає на мозок, нервову систему, серце та кровоносну систему. Експерти радять включити до раціону продукт, багатий на мелатонін - гормон сну, передають Патріот...
Мало хто дотримується рекомендацій щодо ретельного миття фруктів та овочів після покупки. Однак експерти попереджають: просте ополіскування під проточною водою може залишати на продуктах більшість пестицидів, бактерій та бруду. Є кілька методів, які сп...