Нагадує "Наполеон", але смачніше: Рецепт горіхового тортика нашвидкуруч

Торти "Наполеон" і "Медовик" не дивують, хоча це кондитерська класика. Тому потрібно експериментувати та шукати нові смаки. І сьогодні Патріоти України підготували для вас один особливий рецепт.

Для тіста знадобиться:

  • 320 г муки
  • 250 г маргарину
  • 7 ст.л води
  • Щіпка солі
  • 1 ст.л цукру
  • щіпка лимонної кислоти

Для крему:

  • 380 г згущеного молока
  • 250 г масла
  • 100 г волоських горіхів

Приготування:

До просіяного борошна додайте маргарин і розітріть все в дрібну крихту. Потім додайте сіль, лимонну кислоту і цукор. Все ретельно перемішайте.

Додайте в тісто холодну воду і добре перемішайте. Замісіть тісто, стисніть в кулю і поставте в холодильник на годину.

Охолоджене тісто розділіть на 9 рівних частин. Кожну частину розкатайте в тонкий пласт, виріжте коло необхідного діаметру. Викладіть на деко і випікайте близько 5-7 хвилин. Будьте обережні, щоб не пригоріли. Таким чином випікайте кожен корж.

Із залишків зробіть ще один корж і випікайте його до золотавої скоринки. Потім подрібніть його в крихту. Разом з коржем можна подрібнити трохи горіхів, вони підуть на прикрасу. (Не забудьте залишити горіхів для крему).

Тепер приготуйте крем. Для цього збийте м’яке масло зі згущеним молоком, додайте подрібнені горіхи та перемішайте.

Випечені коржі змастіть кремом. Верх і боки також змастіть, прикрасьте горіхами й крихтою. Поставте в холодильник на 6 годин, щоб торт добре просочився.

Торт виходить дуже ніжним і хрустким. На смак він нагадує “Наполеон”, але цей ніжний крем зовсім інший, він надає торту особливого смаку. Смачного!

Господиням на замітку! Де краще зберігати борошно, щоб у ньому не завелися шкідники

вівторок, 8 квітень 2025, 10:12

Запаси провіанту ще ніколи не шкодили, якщо зберігалися правильно. На сьогодні крім запасів цукру не завадить заготовити і запас борошна та різних круп, передають Патріоти України. Але з часом зберігання товарів бакалійної групи нерідко супроводжується...

Що вийде, якщо зварити картоплю у молоці - хитрість досвідчених господинь

вівторок, 8 квітень 2025, 9:46

Картопля, варена в молоці, – це не вигадка і не чиясь хвора фантазія. Так можна смачно відварити навіть не найсмачніші бульби, передають Патріоти України. Для приготування потрібно:. Як готувати. Почистіть картоплю, наріжте на четвертинки, а якщо велик...