Нагадує піцу, але ще смачніше: Рецепт пирога-косички із шинкою та сиром від популярної блогерки

Хрумка скоринка, ніжний сир, що поволі витікає з пирога та апетитно запечена шинка – неймовірна смакота в одній страві. До речі, за бажанням, ви можете додавати до пирога часничок або солодкий перець. Пиріг-косичка – відмінний варіант для ситного сніданку або перекусу на роботу. Він доволі легкий у приготуванні, та сподобається кожному, зазначають Патріоти України.

Подавайте його до столу з кетчупом, хумусом або навіть зі склянкою молока.

Рецепт пирога-косички

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти для тіста:

  1. Для приготування тіста змішайте тепле молоко з дріжджами, додайте 1 столову ложку борошна та 1 столову ложку цукру.
  2. Перемішайте суміш та залишіть в теплому місці на 15 хвилин. Можна накрити опару рушником або шаром харчової плівки.
  3. Коли опара готова, переходимо до замішування тіста. Влийте до неї жовтки та перемішайте все із залишками цукру.
  4. Додайте солі, невеликими порціями вводьте борошно.
  5. Влийте розтоплене вершкове масло та знову замішайте тісто.
  6. Перекладіть його в глибокий посуд, накрийте кришкою та залишіть "відпочити" на 30 хвилин.
  1. Наріжте твердий сир та шинку дрібними кубиками.
  2. Оливки наріжте кружечками.
  3. Розкачайте тісто в тонкий шар та викладіть начинку.
  4. Загорніть тісто з начинкою в рулет та залишіть "відпочити" 10 хвилин.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  6. Розріжте рулет повздовж та сформуйте косичку. Далі закріпіть її кінці так, щоб вийшов бублик.
  7. Змастіть пиріг жовтком та випікайте в духовці 45 хвилин.
  8. Готовий пиріг-косичка подавайте до столу з улюбленим соусом. Смачного!

Осінній смак щастя: Яблучний пиріг з корицею, який закохає у себе з першого шматка

субота, 13 вересень 2025, 19:06

Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...

Цей продукт з кухні зміцнює імунітет навіть у мікродозах - нове дослідження

субота, 13 вересень 2025, 17:12

Імбир - одна з небагатьох спецій, користь якої підтверджують не лише традиції, а й сучасні наукові дослідження. Нові дані показали: навіть невеликої кількості імбиру достатньо, щоб активувати імунні клітини та допомогти організму ефективніше боротися з...