Нагадує піцу, але ще смачніше: Рецепт пирога-косички із шинкою та сиром від популярної блогерки

Хрумка скоринка, ніжний сир, що поволі витікає з пирога та апетитно запечена шинка – неймовірна смакота в одній страві. До речі, за бажанням, ви можете додавати до пирога часничок або солодкий перець. Пиріг-косичка – відмінний варіант для ситного сніданку або перекусу на роботу. Він доволі легкий у приготуванні, та сподобається кожному, зазначають Патріоти України.

Подавайте його до столу з кетчупом, хумусом або навіть зі склянкою молока.

Рецепт пирога-косички

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти для тіста:

  1. Для приготування тіста змішайте тепле молоко з дріжджами, додайте 1 столову ложку борошна та 1 столову ложку цукру.
  2. Перемішайте суміш та залишіть в теплому місці на 15 хвилин. Можна накрити опару рушником або шаром харчової плівки.
  3. Коли опара готова, переходимо до замішування тіста. Влийте до неї жовтки та перемішайте все із залишками цукру.
  4. Додайте солі, невеликими порціями вводьте борошно.
  5. Влийте розтоплене вершкове масло та знову замішайте тісто.
  6. Перекладіть його в глибокий посуд, накрийте кришкою та залишіть "відпочити" на 30 хвилин.
  1. Наріжте твердий сир та шинку дрібними кубиками.
  2. Оливки наріжте кружечками.
  3. Розкачайте тісто в тонкий шар та викладіть начинку.
  4. Загорніть тісто з начинкою в рулет та залишіть "відпочити" 10 хвилин.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  6. Розріжте рулет повздовж та сформуйте косичку. Далі закріпіть її кінці так, щоб вийшов бублик.
  7. Змастіть пиріг жовтком та випікайте в духовці 45 хвилин.
  8. Готовий пиріг-косичка подавайте до столу з улюбленим соусом. Смачного!

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...