Нагадує піцу, але ще смачніше: Рецепт пирога-косички із шинкою та сиром від популярної блогерки

Хрумка скоринка, ніжний сир, що поволі витікає з пирога та апетитно запечена шинка – неймовірна смакота в одній страві. До речі, за бажанням, ви можете додавати до пирога часничок або солодкий перець. Пиріг-косичка – відмінний варіант для ситного сніданку або перекусу на роботу. Він доволі легкий у приготуванні, та сподобається кожному, зазначають Патріоти України.

Подавайте його до столу з кетчупом, хумусом або навіть зі склянкою молока.

Рецепт пирога-косички

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти для тіста:

  1. Для приготування тіста змішайте тепле молоко з дріжджами, додайте 1 столову ложку борошна та 1 столову ложку цукру.
  2. Перемішайте суміш та залишіть в теплому місці на 15 хвилин. Можна накрити опару рушником або шаром харчової плівки.
  3. Коли опара готова, переходимо до замішування тіста. Влийте до неї жовтки та перемішайте все із залишками цукру.
  4. Додайте солі, невеликими порціями вводьте борошно.
  5. Влийте розтоплене вершкове масло та знову замішайте тісто.
  6. Перекладіть його в глибокий посуд, накрийте кришкою та залишіть "відпочити" на 30 хвилин.
  1. Наріжте твердий сир та шинку дрібними кубиками.
  2. Оливки наріжте кружечками.
  3. Розкачайте тісто в тонкий шар та викладіть начинку.
  4. Загорніть тісто з начинкою в рулет та залишіть "відпочити" 10 хвилин.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  6. Розріжте рулет повздовж та сформуйте косичку. Далі закріпіть її кінці так, щоб вийшов бублик.
  7. Змастіть пиріг жовтком та випікайте в духовці 45 хвилин.
  8. Готовий пиріг-косичка подавайте до столу з улюбленим соусом. Смачного!

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Ви могли цього не знати! Ось як впливає вживання родзинок на організм

п’ятниця, 22 листопад 2024, 7:50

Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...