Нагадує піцу, але ще смачніше: Рецепт пирога-косички із шинкою та сиром від популярної блогерки

Хрумка скоринка, ніжний сир, що поволі витікає з пирога та апетитно запечена шинка – неймовірна смакота в одній страві. До речі, за бажанням, ви можете додавати до пирога часничок або солодкий перець. Пиріг-косичка – відмінний варіант для ситного сніданку або перекусу на роботу. Він доволі легкий у приготуванні, та сподобається кожному, зазначають Патріоти України.

Подавайте його до столу з кетчупом, хумусом або навіть зі склянкою молока.

Рецепт пирога-косички

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти для тіста:

  1. Для приготування тіста змішайте тепле молоко з дріжджами, додайте 1 столову ложку борошна та 1 столову ложку цукру.
  2. Перемішайте суміш та залишіть в теплому місці на 15 хвилин. Можна накрити опару рушником або шаром харчової плівки.
  3. Коли опара готова, переходимо до замішування тіста. Влийте до неї жовтки та перемішайте все із залишками цукру.
  4. Додайте солі, невеликими порціями вводьте борошно.
  5. Влийте розтоплене вершкове масло та знову замішайте тісто.
  6. Перекладіть його в глибокий посуд, накрийте кришкою та залишіть "відпочити" на 30 хвилин.
  1. Наріжте твердий сир та шинку дрібними кубиками.
  2. Оливки наріжте кружечками.
  3. Розкачайте тісто в тонкий шар та викладіть начинку.
  4. Загорніть тісто з начинкою в рулет та залишіть "відпочити" 10 хвилин.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  6. Розріжте рулет повздовж та сформуйте косичку. Далі закріпіть її кінці так, щоб вийшов бублик.
  7. Змастіть пиріг жовтком та випікайте в духовці 45 хвилин.
  8. Готовий пиріг-косичка подавайте до столу з улюбленим соусом. Смачного!

Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...