Блиск гірлянд у вікні, аромат ялинки, багато мандаринів та солодощів, рідні люди поруч – ідеальна зимова атмосфера. І доповнити її можна особливим десертом "Шишка". Такий смаколик точно оцінять діти і навіть зможуть допомогти його приготувати. Також це прекрасна альтернатива популярному солодкому тістечку "Картопля" в цікавішій інтерпретації. Ідея приготування бісквітного десерту "Шишка" опублікована на сторінці tatushik_gab в Instagram, передають Патріоти України.
Інгредієнти для бісквіта:
Інгредієнти для крему:
Спосіб приготування:
1. Збити яйця з цукром до пишності, додати борошно з какао в 3 підходи, обережно перемішуючи.
2. В самому кінці додати олію, зробити масу однорідною.
3. Випікати за температури 180 градусів 25/30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
4. Дістати бісквіт, остудити, залишити в холодильнику на 3 години. Потім зробити крихту.
5. Згущене молоко і масло збити до пишності.
6. Приготований крем вилити до крихти. Можна за смаком додати какао та каву.
7. Замісити щільне тісто.
8. Сформувати пірамідки, поставити їх у холодильник на 30 хвилин.
9. Дістати, за допомогою звичайних пластівців зробити шишки.
10. Присипати пудрою.
Масло, так само, як і маргарин, не варто зберігати в упаковці. Це, як мінімум, негарно, а як максимум – негігієнічно. Зазвичай прийнято перекладати вершкове масло у спеціальну маслянку і вже у такому вигляді відправляти на полицю холодильника, передают...
Історично так склалося, що мити крупу, яка використовується для приготування манної каші, нікому не спадало на думку, передають Патріоти України. Справді, як можна промити те, що найбільше нагадує борошно? Проте кулінари, які мають пристрасть до експер...