Нагадує радянську "Картоплю", але смачніше: Рецепт новорічного тістечка "Шишка"

Блиск гірлянд у вікні, аромат ялинки, багато мандаринів та солодощів, рідні люди поруч – ідеальна зимова атмосфера. І доповнити її можна особливим десертом "Шишка". Такий смаколик точно оцінять діти і навіть зможуть допомогти його приготувати. Також це прекрасна альтернатива популярному солодкому тістечку "Картопля" в цікавішій інтерпретації. Ідея приготування бісквітного десерту "Шишка" опублікована на сторінці tatushik_gab в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти для бісквіта:

  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 120 г
  • борошно – 100 г
  • какао – 30 г
  • соняшникова олія – 3 ст. л.

Інгредієнти для крему:

  • вершкове масло – 150 г
  • згущене молоко – 150 г

Спосіб приготування:

1. Збити яйця з цукром до пишності, додати борошно з какао в 3 підходи, обережно перемішуючи.

2. В самому кінці додати олію, зробити масу однорідною.

3. Випікати за температури 180 градусів 25/30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.

4. Дістати бісквіт, остудити, залишити в холодильнику на 3 години. Потім зробити крихту.

5. Згущене молоко і масло збити до пишності.

6. Приготований крем вилити до крихти. Можна за смаком додати какао та каву.

7. Замісити щільне тісто.

8. Сформувати пірамідки, поставити їх у холодильник на 30 хвилин.

9. Дістати, за допомогою звичайних пластівців зробити шишки.

10. Присипати пудрою.

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...