Нагадує радянську "Картоплю", але смачніше: Рецепт новорічного тістечка "Шишка"

Блиск гірлянд у вікні, аромат ялинки, багато мандаринів та солодощів, рідні люди поруч – ідеальна зимова атмосфера. І доповнити її можна особливим десертом "Шишка". Такий смаколик точно оцінять діти і навіть зможуть допомогти його приготувати. Також це прекрасна альтернатива популярному солодкому тістечку "Картопля" в цікавішій інтерпретації. Ідея приготування бісквітного десерту "Шишка" опублікована на сторінці tatushik_gab в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти для бісквіта:

  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 120 г
  • борошно – 100 г
  • какао – 30 г
  • соняшникова олія – 3 ст. л.

Інгредієнти для крему:

  • вершкове масло – 150 г
  • згущене молоко – 150 г

Спосіб приготування:

1. Збити яйця з цукром до пишності, додати борошно з какао в 3 підходи, обережно перемішуючи.

2. В самому кінці додати олію, зробити масу однорідною.

3. Випікати за температури 180 градусів 25/30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.

4. Дістати бісквіт, остудити, залишити в холодильнику на 3 години. Потім зробити крихту.

5. Згущене молоко і масло збити до пишності.

6. Приготований крем вилити до крихти. Можна за смаком додати какао та каву.

7. Замісити щільне тісто.

8. Сформувати пірамідки, поставити їх у холодильник на 30 хвилин.

9. Дістати, за допомогою звичайних пластівців зробити шишки.

10. Присипати пудрою.

Бережіться! Після 50 років цей продукт підвищує ризик інфаркту та інсульту

середа, 27 серпень 2025, 8:45

Хвороби серця залишаються одними з найпоширеніших і найнебезпечніших. Медики кажуть, що важливо знижувати ризики, контролюючи харчування, вагу, рівень фізичної активності, відмову від паління та алкоголю, передають Патріоти України. Але є й чинники, на...

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...