Нагадують легендарний торт "Червоний оксамит": Рецепт шоколадних кексиків з буряком

Майже усі дієтологи, як один, говорять, що не треба дуже налягати на випічку із білого борошна. Патріоти України пропонують вам рецепт, який дозволяє поєднати два таких різних бажання - вживати більше корисних овочів та поласувати солоденьким.

Інгредієнти:

  • 500 г буряка,
  • 260 г борошна,
  • 1 ч. л. соди,
  • 1,5 ст. л. порошку какао,
  • 150 г цукру,
  • 2 яйця,
  • 80 мл рослинної олії,
  • 80 мл кефіру.
  • чорний шоколад для декору

Приготування:

  1. Буряк зварити, охолодити, очистити і подрібнити у блендері або натерти на тертушці, щоб отримати 330 мл пюре (приблизно 1,3 склянки).
  2. Змішати борошно, какао, соду і цукор.
  3. Додати бурякове пюре, яйця, масло і кефір. Добре перемішати.
  4. Формочки змастити жиром, накласти в них тісто.
  5. Випікати приблизно 25 хвилин при 180 ºC. Остудити.
  6. Зверху прикрасити розтопленим чорним шоколадом.

А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари при приготуванні макаронів додають каву

неділя, 11 травень 2025, 18:07

Важко знайти дивніше поєднання, ніж характерний смак кави з традиційними макаронами. Однак кухарі при приготуванні можуть використовувати цей нестандартний для класичної рецептури продукт, щоб поліпшити смакові якості страви, передають Патріоти України...

Все просто! Як прибрати гіркоту у курячих сердець та печінки

неділя, 11 травень 2025, 17:30

Багато хто полюбляє смачно приготовану курячу печінку чи суп з курячими сердечками. Але якщо курячі субпродукти старанно не підготувати перед приготуванням, в результаті ви можете отримати страву з гірким присмаком. Щоб цього не тарпилось, перед тим як...