Нагадують легендарний торт "Червоний оксамит": Рецепт шоколадних кексиків з буряком

Майже усі дієтологи, як один, говорять, що не треба дуже налягати на випічку із білого борошна. Патріоти України пропонують вам рецепт, який дозволяє поєднати два таких різних бажання - вживати більше корисних овочів та поласувати солоденьким.

Інгредієнти:

  • 500 г буряка,
  • 260 г борошна,
  • 1 ч. л. соди,
  • 1,5 ст. л. порошку какао,
  • 150 г цукру,
  • 2 яйця,
  • 80 мл рослинної олії,
  • 80 мл кефіру.
  • чорний шоколад для декору

Приготування:

  1. Буряк зварити, охолодити, очистити і подрібнити у блендері або натерти на тертушці, щоб отримати 330 мл пюре (приблизно 1,3 склянки).
  2. Змішати борошно, какао, соду і цукор.
  3. Додати бурякове пюре, яйця, масло і кефір. Добре перемішати.
  4. Формочки змастити жиром, накласти в них тісто.
  5. Випікати приблизно 25 хвилин при 180 ºC. Остудити.
  6. Зверху прикрасити розтопленим чорним шоколадом.

Такого ви точно не знали! Лайфхаки, як зі звичайної страви зробити кулінарний "шедевр"

неділя, 24 листопад 2024, 17:08

М’ясо – універсальний продукт, який чудово вписується у сніданок, обід чи вечерю. Поспіхом запечений стейк або засмажені котлети теж з’їдаються, але якщо застосувати пару хитрощів, то вони стануть у рази смачнішими:

Наслідки дуже сумні: Лікар попередив про небезпеку регулярного вживання червоного м’яса

неділя, 24 листопад 2024, 14:07

Щоб уникнути багатьох проблем, необхідно знати, що є головним джерелом хвороб на традиційному святковому столі, особливо напередодні травневих вихідних, передають Патріоти України. Згідно з проведеними дослідженнями лікаря Бергмана було виявлено, що що...