Нагадують вареники, але ще смачніші: Рецепт справжніх закарпатських лиганців

Лиганці, або карпатські вареники – це давня українська страва, яка ззовні нагадує картопляні палюшки, але всередині вони з начинкою. Зазвичай лиганці можна скуштувати у місцевих закладах в Карпатах. Там їх подають з сирною або м'ясною начинкою. Існують також і солодкі лиганці, але найпопулярніші – солоні, зазначають Патріоти України.

Рецепт лиганців з сирною начинкою

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:


Приготування:

  • Ретельно помийте картоплю та відваріть у підсоленій воді не знімаючи шкірки.
  • Охолодіть відварену картоплю. Почистіть від шкірки та розімніть в пюре.
  • Додайте до пюре яйце, сметану, трішки солі та крохмаль. Замісіть тісто.
  • Сформуйте з нього невеличкі кульки та покладіть у кожну начинку з сиру та насіченого кропу.
  • Начинені лиганці відваріть у підсоленій киплячій воді 7 – 10 хвилин.
  • Лиганці готові. Смачного!

Рецепт мачанки до лиганців


Приготування:

  • Наріжте сало кубиками та обсмажте на сковорідці.
  • Наріжте цибулю дрібними кубиками та обсмажуйте разом з салом.
  • Додайте сметани та перемішайте.
  • Змішайте мачанку з дрібно нарізаним кропом та подавайте до столу. Смачного!
Джерело: 24 канал

Є секрет! В якій воді варити пельмені, щоб вийшли смачними і не злипалися

понеділок, 9 червень 2025, 17:12

Пельмені – мегапопулярна страва, їх люблять за простоту в приготуванні. Пельмені можна знайти практично в будь-якому холодильнику. Здавалося б, пельмені зможе приготувати навіть школяр, однак часом при приготуванні пельмені то склеюються, то розривають...

Все просто! Як повернути черствому хлібу свіжість за 5 хвилин

понеділок, 9 червень 2025, 16:10

Якщо хлібобулочний виріб лежить у хлібниці занадто довго, він може зачерствіти. Багато вибагливих гурманів воліють позбавлятися таких продуктів. Але все ж таки викидати затверділий хліб не варто. По-перше, його можна “пустити” на сухарі. По-друге, прод...