Лиганці, або карпатські вареники – це давня українська страва, яка ззовні нагадує картопляні палюшки, але всередині вони з начинкою. Зазвичай лиганці можна скуштувати у місцевих закладах в Карпатах. Там їх подають з сирною або м'ясною начинкою. Існують також і солодкі лиганці, але найпопулярніші – солоні, зазначають Патріоти України.
Рецепт лиганців з сирною начинкою
Час: 60 – 80 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
Приготування:
Ретельно помийте картоплю та відваріть у підсоленій воді не знімаючи шкірки.
Охолодіть відварену картоплю. Почистіть від шкірки та розімніть в пюре.
Додайте до пюре яйце, сметану, трішки солі та крохмаль. Замісіть тісто.
Сформуйте з нього невеличкі кульки та покладіть у кожну начинку з сиру та насіченого кропу.
Начинені лиганці відваріть у підсоленій киплячій воді 7 – 10 хвилин.
Лиганці готові. Смачного!
Рецепт мачанки до лиганців
Приготування:
Наріжте сало кубиками та обсмажте на сковорідці.
Наріжте цибулю дрібними кубиками та обсмажуйте разом з салом.
Додайте сметани та перемішайте.
Змішайте мачанку з дрібно нарізаним кропом та подавайте до столу. Смачного!
Бажання накинутися на фастфуд після важкого робочого дня - цілком нормальна реакція організму, а не прояв слабкої сили волі. Про це заявляють лікарі, пояснюючи, що вся справа - у перевтомі мозку, передають Патріоти України. Після тривалого напруження м...
Багато людей стикаються з проблемою позбавлення від надлишкових кілограмів. Часто це пов’язано не лише з кількістю спожитої їжі, а й з тим, в яку пору доби ми сідаємо за стіл. Виявляється, час прийому їжі має вагоме значення, особливо коли йдеться про ...