Нагадують вареники, але ще смачніші: Рецепт справжніх закарпатських лиганців

Лиганці, або карпатські вареники – це давня українська страва, яка ззовні нагадує картопляні палюшки, але всередині вони з начинкою. Зазвичай лиганці можна скуштувати у місцевих закладах в Карпатах. Там їх подають з сирною або м'ясною начинкою. Існують також і солодкі лиганці, але найпопулярніші – солоні, зазначають Патріоти України.

Рецепт лиганців з сирною начинкою

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:


Приготування:

  • Ретельно помийте картоплю та відваріть у підсоленій воді не знімаючи шкірки.
  • Охолодіть відварену картоплю. Почистіть від шкірки та розімніть в пюре.
  • Додайте до пюре яйце, сметану, трішки солі та крохмаль. Замісіть тісто.
  • Сформуйте з нього невеличкі кульки та покладіть у кожну начинку з сиру та насіченого кропу.
  • Начинені лиганці відваріть у підсоленій киплячій воді 7 – 10 хвилин.
  • Лиганці готові. Смачного!

Рецепт мачанки до лиганців


Приготування:

  • Наріжте сало кубиками та обсмажте на сковорідці.
  • Наріжте цибулю дрібними кубиками та обсмажуйте разом з салом.
  • Додайте сметани та перемішайте.
  • Змішайте мачанку з дрібно нарізаним кропом та подавайте до столу. Смачного!
Джерело: 24 канал

Вечеряти після 18:00 можна! Дієтологи пояснюють, чому це безпечно

субота, 15 листопад 2025, 17:14

Роками говорили: Не їж після 18:00. Цей міф особливо популярний серед тих, хто прагне схуднути. Але наука доводить: час вечері не головне. Ключовим є баланс калорій, склад їжі та час прийому відносно сну, передають Патріоти України. Якщо ви лягаєте спа...

Ви будете здивовані! Ці продукти містять більше вітаміну С, ніж апельсин

субота, 15 листопад 2025, 9:15

Апельсини традиційно вважаються головним джерелом вітаміну С, проте насправді існує чимало продуктів, які містять цього вітаміну значно більше. Дієтологи наголошують: регулярне вживання таких фруктів, овочів і ягід допомагає зміцнити імунітет, покращит...