Нагадують вареники, але ще смачніші: Рецепт справжніх закарпатських лиганців

Лиганці, або карпатські вареники – це давня українська страва, яка ззовні нагадує картопляні палюшки, але всередині вони з начинкою. Зазвичай лиганці можна скуштувати у місцевих закладах в Карпатах. Там їх подають з сирною або м'ясною начинкою. Існують також і солодкі лиганці, але найпопулярніші – солоні, зазначають Патріоти України.

Рецепт лиганців з сирною начинкою

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:


Приготування:

  • Ретельно помийте картоплю та відваріть у підсоленій воді не знімаючи шкірки.
  • Охолодіть відварену картоплю. Почистіть від шкірки та розімніть в пюре.
  • Додайте до пюре яйце, сметану, трішки солі та крохмаль. Замісіть тісто.
  • Сформуйте з нього невеличкі кульки та покладіть у кожну начинку з сиру та насіченого кропу.
  • Начинені лиганці відваріть у підсоленій киплячій воді 7 – 10 хвилин.
  • Лиганці готові. Смачного!

Рецепт мачанки до лиганців


Приготування:

  • Наріжте сало кубиками та обсмажте на сковорідці.
  • Наріжте цибулю дрібними кубиками та обсмажуйте разом з салом.
  • Додайте сметани та перемішайте.
  • Змішайте мачанку з дрібно нарізаним кропом та подавайте до столу. Смачного!
Джерело: 24 канал

Курка чи індичка: Що корисніше для здоров’я?

четвер, 25 грудень 2025, 13:07

Обидва види м’яса мають свої переваги, передають Патріоти України.

Ідеальне картопляне пюре? Додайте цей один інгредієнт!

четвер, 25 грудень 2025, 11:45

Використання молока під час варіння – простий, але ефективний спосіб зробити пюре ніжним, кремовим і ароматним. Цей трюк гарантовано сподобається як дітям, так і дорослим, передають Патріоти України.