
Найкращий спогад – то є кава із приємною людиною… і дещо приємне до кави. Патріоти України пропонують вам спробувати приготувати шоколадний лікер.
Шоколадний крем-лікер
Для 1 л лікеру:
- 425 мл настоянки какао,
- 8 жовтків,
- 425 г цукру,
- 15 мл карамелізованого сиропу,
- 100 мл чистого спирту.
Приготування:
- Спочатку заздалегідь приготуйте настоянку какао. Щоб її приготувати для 2 л лікеру, в пляшку всипте 100 г порошку какао, 1 ч.л. свіжопідсмаженої і змеленої кави, додайте подрібнений шматочок ванілі або ванільний цукор, 3 – 4 потовчених горішка гіркого мигдалю (можна взяти абрикосові кісточки). Залийте все 1 л 50° розчину спирту, закрийте пробкою і настоюйте 10 – 14 днів, не забуваючи щодня збовтувати. Потім процідіть через вату. Має вийти 850 мл настоянки.
- Розітріть жовтки з 200 г цукру в однорідну масу.
- З іншого цукру і 85 мл води зваріть сироп і охолодіть.
- Змішайте настоянку какао, коньяк, спирт, додайте ванільну есенцію. Цю суміш повільно влийте, постійно помішуючи, в сироп, а потім, не перестаючи помішувати, – в жовткову масу. Двічі процідіть через сито. Бажано дати лікеру пару тижнів настоятися.
Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media,...
Експерти кажуть, що більшість любителів кави не знають, як довго кофеїн залишається в організмі, передають Патріоти України. Якщо ви любите чіткі відповіді, вам може не сподобатися відповідь на питання «як „пізно“ вже занадто пізно для кави?». Не завжд...