Найкраще частування для дорослих ласунів: Рецепт домашнього шоколадного крем-лікеру

Найкращий спогад – то є кава із приємною людиною… і дещо приємне до кави. Патріоти України пропонують вам спробувати приготувати шоколадний лікер.

Шоколадний крем-лікер

Для 1 л лікеру:

  • 425 мл настоянки какао,
  • 8 жовтків,
  • 425 г цукру,
  • 15 мл карамелізованого сиропу,
  • 100 мл чистого спирту.

Приготування:

  1. Спочатку заздалегідь приготуйте настоянку какао. Щоб її приготувати для 2 л лікеру, в пляшку всипте 100 г порошку какао, 1 ч.л. свіжопідсмаженої і змеленої кави, додайте подрібнений шматочок ванілі або ванільний цукор, 3 – 4 потовчених горішка гіркого мигдалю (можна взяти абрикосові кісточки). Залийте все 1 л 50° розчину спирту, закрийте пробкою і настоюйте 10 – 14 днів, не забуваючи щодня збовтувати. Потім процідіть через вату. Має вийти 850 мл настоянки.
  2. Розітріть жовтки з 200 г цукру в однорідну масу.
  3. З іншого цукру і 85 мл води зваріть сироп і охолодіть.
  4. Змішайте настоянку какао, коньяк, спирт, додайте ванільну есенцію. Цю суміш повільно влийте, постійно помішуючи, в сироп, а потім, не перестаючи помішувати, – в жовткову масу. Двічі процідіть через сито. Бажано дати лікеру пару тижнів настоятися.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...