Найкраще джерело вітамінів: Рецепти фантастичних десертів із замороженими ягодами

Заморожені ягоди – чудове джерело вітамінів у зимовий період. За поживністю вони не відрізняються від свіжих та можуть подарувати нам смак літа, коли за вікном хурделиця, радять Патріоти України.

Ягоди стануть чудовим доповненням до багатьох страв та поповнять ваш організм такими необхідними корисними елементами. Втім, ніхто не посперечається, що десерти – це саме те, для чого ми заморожували ягоди влітку.

Чізкейк

Десерт, відмовитися від якого не зможе ніхто. Тим паче, що готувати його дуже просто. Подрібнюємо у блендері 250 грам пісочного печива та змішуємо з 100 грамами м'якого вершкового масла, щоб вийшла однорідна маса.

Кладемо її у формочку, застелену пергаментом, трамбуємо, накриваємо кришкою та ставимо у холодильник. Коли основа вистигне, кладемо до каструлі 200 грам замороженої полуниці або інших ягід та ставимо та маленкий вогонь. Постійно помішуємо та тримаємо на плиті 5 хвилин, щоб ягоди стали м'якими, після чого перетираємо їх через сито.

Збивамо міксером 500 грам кремоподібного сиру та 200 грам цукру, додаємо 30 мілілітрів вершків, знову збиваємо та змішуємо з ягідним пюре. Потім додаємо суміш на застигле печиво та ставимо у холодильник на 5 хвилин.

Ягідний мус

Ніжний та повітряний десерт, який прикрасить будь-який вечір та буквально тане у роті. Готувати його – легко і просто.

Беремо стакан ягід, розморожуємо та зливаємо рідину в окрему ємність. Робимо з них пюре у будь-який зручний спосіб, після чого додамо 500 мілілітрів гарячої води. Постійно помішуючи, поступово додаємо в суміш дві столові ложки манної крупи. Доводимо масу до кипіння та проварюємо 7 – 8 хвилин. Потім додаємо сік, який залишився з ягід після розморожування, та даємо застигнути.

Потім збиваємо мус до тих пір, поки він не набуде характерної консистенції. Об'єм маси має збільшитись вдвічі. Розподіляємо її у креманки або інший гарний посуд та ставимо у холодильник для застигання, для цього треба як мінімум година. При подачі можна прикрасити цілими ягодами та листям м'яти.

Ви будете здивовані! Дослідники назвали овоч, який ефективно підіймає рівень "хорошого" холестерину

четвер, 25 квітень 2024, 6:56

З кожним роком у людському організмі зростає рівень холестерину. Щоб цьому запобігти, можна кинути палити, зменшити споживання алкоголю та підтримувати свою вагу на нормальному рівні. Як пише Healthdigest, щоб знизити рівень загального холестерину, мож...

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...