Заморожені ягоди – чудове джерело вітамінів у зимовий період. За поживністю вони не відрізняються від свіжих та можуть подарувати нам смак літа, коли за вікном хурделиця, радять Патріоти України.
Ягоди стануть чудовим доповненням до багатьох страв та поповнять ваш організм такими необхідними корисними елементами. Втім, ніхто не посперечається, що десерти – це саме те, для чого ми заморожували ягоди влітку.
Десерт, відмовитися від якого не зможе ніхто. Тим паче, що готувати його дуже просто. Подрібнюємо у блендері 250 грам пісочного печива та змішуємо з 100 грамами м'якого вершкового масла, щоб вийшла однорідна маса.
Кладемо її у формочку, застелену пергаментом, трамбуємо, накриваємо кришкою та ставимо у холодильник. Коли основа вистигне, кладемо до каструлі 200 грам замороженої полуниці або інших ягід та ставимо та маленкий вогонь. Постійно помішуємо та тримаємо на плиті 5 хвилин, щоб ягоди стали м'якими, після чого перетираємо їх через сито.
Збивамо міксером 500 грам кремоподібного сиру та 200 грам цукру, додаємо 30 мілілітрів вершків, знову збиваємо та змішуємо з ягідним пюре. Потім додаємо суміш на застигле печиво та ставимо у холодильник на 5 хвилин.
Ніжний та повітряний десерт, який прикрасить будь-який вечір та буквально тане у роті. Готувати його – легко і просто.
Беремо стакан ягід, розморожуємо та зливаємо рідину в окрему ємність. Робимо з них пюре у будь-який зручний спосіб, після чого додамо 500 мілілітрів гарячої води. Постійно помішуючи, поступово додаємо в суміш дві столові ложки манної крупи. Доводимо масу до кипіння та проварюємо 7 – 8 хвилин. Потім додаємо сік, який залишився з ягід після розморожування, та даємо застигнути.
Потім збиваємо мус до тих пір, поки він не набуде характерної консистенції. Об'єм маси має збільшитись вдвічі. Розподіляємо її у креманки або інший гарний посуд та ставимо у холодильник для застигання, для цього треба як мінімум година. При подачі можна прикрасити цілими ягодами та листям м'яти.
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...