Найніжніший шашлик із курки за півгодини - ідеальна страва під вино, літній дощ та неквапливу бесіду

Шашлик із курки з беконом може стати гідною альтернативою традиційному шашлику зі свинини чи баранини. При цьому курка готується дуже швидко, і весь процес підготовки, маринування і власне приготування шашлику займе не більше півгодини, передають Патріоти України.

Ваші домашні та гості гідно оцінять найніжнішу страву, яка буквально тане в роті, повідомляє meta.ua. Шашлик давно став невід'ємним атрибутом пікніків. І справді, що може бути задушевніше, ніж посидіти з друзями або родиною на свіжому повітрі, закусивши шашличком, який приємно пахне димом та спеціями? А якщо цю феєрію смаку ще доповнити келихом вина або порцією холодного пива (звісно, без надмірностей), то запас гарного настрою гарантований на всі наступні трудові дні.

Для приготування такого шашлику знадобляться такі інгредієнти

  • Філе куряче – 4 шт;
  • Бекон – 200 гр;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Соєвий соус - 2 чайні ложки;
  • Кріп, петрушка, базилік;
  • Оливкова олія;
  • Цибуля салатна - за смаком.

Спосіб приготування

  1. Спочатку готуємо маринад для шашлику. Для цього дрібно рубаємо зелень, давимо часник і змішуємо їх з оливковою олією та соєвим соусом.
  2. Куряче філе миємо та видаляємо з нього всі плівки. Потім кожен шматочок філе розрізаємо уздовж на дві половинки. Загортаємо кожну половинку в харчову плівку та акуратно відбиваємо їх.
  3. Бекон розрізаємо на тоненькі скибочки.
  4. Далі на кожну з відбитих частин курячого філе кладемо по парі скибочок бекону і згортаємо в рулетик - так, щоби бекон був усередині, а курка зовні.
  5. Рулетики нанизуємо на шпажки та опускаємо в маринад. Довго маринувати курячий шашлик не потрібно. Він маринується дуже швидко, достатньо буде 10-15 хвилин.
  6. Вийнявши шашлик із маринаду, прямо зі шпажками кладемо його на решітку гриля. Щойно м'ясо стане золотистим, воно готове.

Перетримувати на грилі його не потрібно, тому що воно може підгоріти і стане сухим. А якщо все зробити правильно, то шашлик із курки вийде найніжнішим і дуже смачним

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...

Господиням на замітку! Чи потрібно промивати рис після варіння

неділя, 23 лютий 2025, 12:12

Рис – універсальний гарнір, який можна поєднувати з різними продуктами та спеціями. Крім того, ця крупа забезпечує приплив енергії на цілий день, передають Патріоти України. Вариться рисова каша легко. Однак деякі недосвідчені кулінари припускаються по...