Найніжніший шашлик із курки за півгодини - ідеальна страва під вино, літній дощ та неквапливу бесіду

Шашлик із курки з беконом може стати гідною альтернативою традиційному шашлику зі свинини чи баранини. При цьому курка готується дуже швидко, і весь процес підготовки, маринування і власне приготування шашлику займе не більше півгодини, передають Патріоти України.

Ваші домашні та гості гідно оцінять найніжнішу страву, яка буквально тане в роті, повідомляє meta.ua. Шашлик давно став невід'ємним атрибутом пікніків. І справді, що може бути задушевніше, ніж посидіти з друзями або родиною на свіжому повітрі, закусивши шашличком, який приємно пахне димом та спеціями? А якщо цю феєрію смаку ще доповнити келихом вина або порцією холодного пива (звісно, без надмірностей), то запас гарного настрою гарантований на всі наступні трудові дні.

Для приготування такого шашлику знадобляться такі інгредієнти

  • Філе куряче – 4 шт;
  • Бекон – 200 гр;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Соєвий соус - 2 чайні ложки;
  • Кріп, петрушка, базилік;
  • Оливкова олія;
  • Цибуля салатна - за смаком.

Спосіб приготування

  1. Спочатку готуємо маринад для шашлику. Для цього дрібно рубаємо зелень, давимо часник і змішуємо їх з оливковою олією та соєвим соусом.
  2. Куряче філе миємо та видаляємо з нього всі плівки. Потім кожен шматочок філе розрізаємо уздовж на дві половинки. Загортаємо кожну половинку в харчову плівку та акуратно відбиваємо їх.
  3. Бекон розрізаємо на тоненькі скибочки.
  4. Далі на кожну з відбитих частин курячого філе кладемо по парі скибочок бекону і згортаємо в рулетик - так, щоби бекон був усередині, а курка зовні.
  5. Рулетики нанизуємо на шпажки та опускаємо в маринад. Довго маринувати курячий шашлик не потрібно. Він маринується дуже швидко, достатньо буде 10-15 хвилин.
  6. Вийнявши шашлик із маринаду, прямо зі шпажками кладемо його на решітку гриля. Щойно м'ясо стане золотистим, воно готове.

Перетримувати на грилі його не потрібно, тому що воно може підгоріти і стане сухим. А якщо все зробити правильно, то шашлик із курки вийде найніжнішим і дуже смачним

Не робіть помилок! Як правильно додавати сіль у котлетний фарш

неділя, 19 січень 2025, 12:14

Котлети без солі — це катастрофа. Без неї страва не смакує, хоча звикнути до натурального смаку з часом можна. Але одна справа цілеспрямовано не додавати сіль у фарш, а зовсім інакша — покласти у неправильний момент, передають Патріоти України. Для баг...

Смакота! Як приготувати соковиті рибні котлети з підливою

неділя, 19 січень 2025, 11:10

Приготувати ароматні та соковиті рибні котлети з підливою просто, може вийти корисна страва, яку можна їсти з гарніром і без. Котлети ніжні, тримають форму і мають чудову підливу після тушкування, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Очищену моркв...