Найніжніший шашлик із курки за півгодини - ідеальна страва під вино, літній дощ та неквапливу бесіду

Шашлик із курки з беконом може стати гідною альтернативою традиційному шашлику зі свинини чи баранини. При цьому курка готується дуже швидко, і весь процес підготовки, маринування і власне приготування шашлику займе не більше півгодини, передають Патріоти України.

Ваші домашні та гості гідно оцінять найніжнішу страву, яка буквально тане в роті, повідомляє meta.ua. Шашлик давно став невід'ємним атрибутом пікніків. І справді, що може бути задушевніше, ніж посидіти з друзями або родиною на свіжому повітрі, закусивши шашличком, який приємно пахне димом та спеціями? А якщо цю феєрію смаку ще доповнити келихом вина або порцією холодного пива (звісно, без надмірностей), то запас гарного настрою гарантований на всі наступні трудові дні.

Для приготування такого шашлику знадобляться такі інгредієнти

  • Філе куряче – 4 шт;
  • Бекон – 200 гр;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Соєвий соус - 2 чайні ложки;
  • Кріп, петрушка, базилік;
  • Оливкова олія;
  • Цибуля салатна - за смаком.

Спосіб приготування

  1. Спочатку готуємо маринад для шашлику. Для цього дрібно рубаємо зелень, давимо часник і змішуємо їх з оливковою олією та соєвим соусом.
  2. Куряче філе миємо та видаляємо з нього всі плівки. Потім кожен шматочок філе розрізаємо уздовж на дві половинки. Загортаємо кожну половинку в харчову плівку та акуратно відбиваємо їх.
  3. Бекон розрізаємо на тоненькі скибочки.
  4. Далі на кожну з відбитих частин курячого філе кладемо по парі скибочок бекону і згортаємо в рулетик - так, щоби бекон був усередині, а курка зовні.
  5. Рулетики нанизуємо на шпажки та опускаємо в маринад. Довго маринувати курячий шашлик не потрібно. Він маринується дуже швидко, достатньо буде 10-15 хвилин.
  6. Вийнявши шашлик із маринаду, прямо зі шпажками кладемо його на решітку гриля. Щойно м'ясо стане золотистим, воно готове.

Перетримувати на грилі його не потрібно, тому що воно може підгоріти і стане сухим. А якщо все зробити правильно, то шашлик із курки вийде найніжнішим і дуже смачним

Один продукт з кухні збереже сир свіжим надовго - перевірено експертами

понеділок, 21 липень 2025, 18:30

Сир - делікатний продукт, який швидко втрачає свої смакові якості, якщо його зберігати неправильно. Особливо влітку він може засохнути або запліснявіти всього за кілька днів. Але є простий спосіб, який допоможе зберегти свіжість надовго - і все, що вам...

Чому шашлик виходить сухим: ТОП-5 основних помилок, які псують м’ясо

понеділок, 21 липень 2025, 16:50

Шашлик - це улюблена страва мільйонів, але не завжди результат радує. Іноді м’ясо виходить не соковитим, а жорстким або сухим. У чому ж причина, передають Патріоти України. Експерти розповіли, які помилки найчастіше допускають під час приготування шашл...