Найпопулярніша в TikTok: Рецепт пікантної суші-запіканки із крабовими паличками

Запечені суші можна подавати з норі або їсти просто виделками (Фото:joshwaltenburg/instagram.com)TikTok буквально наповнений легкими та незвичайними рецептами, які збирають мільйони переглядів. Деякі з них користуються популярністю тому що роблять класичні страви більш простими та швидкими у приготуванні, інші, бо поєднують улюблені продукти та техніки, зазначають Патріоти України.

Рецепт запечених суші

Інгредієнти:

Рис для суші:

  • 2 ст. рису для суші
  • 2,25 ст. води
  • ¼ ст. рисового оцту
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ст.л. підсмаженого кунжуту
  • Кунжутна олія
  • Фурікаке за смаком (можна замінити подрібненими сушеними норі)

Крабовий шар:

  • 450 г крабових паличок
  • ½ ст. майонезу
  • соус Шрірача до смаку (можна замінити соусом чилі)
  • 1 яйце
  • Насіння чорного кунжуту

Топінг:

  • ⅓ ст. майонезу
  • 1 ст.л. соусу Шрірача

Приготування:

Добре промийте рис, поставте його варитися.

У невеликій каструлі змішайте рисовий оцет, цукор та сіль. Нагрівайте на слабкому вогні, поки цукор та сіль не розчиняться.

Коли рис буде готовий, висипте його у велику миску й акуратно вмішайте оцтову суміш. Потім додайте кунжут.

Змастіть форму для запікання кунжутною олією, викладіть рис і сформуйте з нього коржик. Посипте хорошим шаром фурікаке та відкладіть.

Перебийте крабові палички у блендері або дрібно наріжте. Додайте японський майонез та шрірача до смаку, добре перемішайте.

В окремій мисці збийте яйце, додайте до крабової суміші та добре перемішайте. Викладіть крабову суміш на рисовий коржик, зверху викладіть ще один тонкий шар фурікаке. Посипте чорним кунжутом.

Розігрійте духовку до 180С.

Змішайте майонез зі шрірачею.

Покрийте запіканку соусом і випікайте 25 хвилин.

Подавайте страву гарячою, прикрасивши огірками, норі, зеленою цибулею або чимось іншим.

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...