Найпопулярніша в TikTok: Рецепт пікантної суші-запіканки із крабовими паличками

Запечені суші можна подавати з норі або їсти просто виделками (Фото:joshwaltenburg/instagram.com)TikTok буквально наповнений легкими та незвичайними рецептами, які збирають мільйони переглядів. Деякі з них користуються популярністю тому що роблять класичні страви більш простими та швидкими у приготуванні, інші, бо поєднують улюблені продукти та техніки, зазначають Патріоти України.

Рецепт запечених суші

Інгредієнти:

Рис для суші:

  • 2 ст. рису для суші
  • 2,25 ст. води
  • ¼ ст. рисового оцту
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ст.л. підсмаженого кунжуту
  • Кунжутна олія
  • Фурікаке за смаком (можна замінити подрібненими сушеними норі)

Крабовий шар:

  • 450 г крабових паличок
  • ½ ст. майонезу
  • соус Шрірача до смаку (можна замінити соусом чилі)
  • 1 яйце
  • Насіння чорного кунжуту

Топінг:

  • ⅓ ст. майонезу
  • 1 ст.л. соусу Шрірача

Приготування:

Добре промийте рис, поставте його варитися.

У невеликій каструлі змішайте рисовий оцет, цукор та сіль. Нагрівайте на слабкому вогні, поки цукор та сіль не розчиняться.

Коли рис буде готовий, висипте його у велику миску й акуратно вмішайте оцтову суміш. Потім додайте кунжут.

Змастіть форму для запікання кунжутною олією, викладіть рис і сформуйте з нього коржик. Посипте хорошим шаром фурікаке та відкладіть.

Перебийте крабові палички у блендері або дрібно наріжте. Додайте японський майонез та шрірача до смаку, добре перемішайте.

В окремій мисці збийте яйце, додайте до крабової суміші та добре перемішайте. Викладіть крабову суміш на рисовий коржик, зверху викладіть ще один тонкий шар фурікаке. Посипте чорним кунжутом.

Розігрійте духовку до 180С.

Змішайте майонез зі шрірачею.

Покрийте запіканку соусом і випікайте 25 хвилин.

Подавайте страву гарячою, прикрасивши огірками, норі, зеленою цибулею або чимось іншим.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...

Ці продукти підробляють частіше за все - і ви навіть не здогадуєтесь

неділя, 2 листопад 2025, 13:10

Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...