Найпростіший і смачний рецепт курки, який всі шукають. Дешева і смачна вечеря

Запечені в духовці курячі стегенця або будь-які частини тушки, политі вершковим соусом - це дуже соковита і м’яка закуска, яка відмінно поєднується з будь-якими гарнірами, передають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • курячі стегенця, 10 шт;
  • сіль і спеції за смаком;
  • соєвий соус, 80 мл;
  • мед, 3 ст.л;
  • олія, 50 мл;
  • часник, 4 зубчики;
  • картопля;
  • гриби, 6 шт;
  • вершки, 100 мл;
  • зелень.

Процес приготування курки

М’ясо промиваємо і по всій поверхні робимо надрізи.

Солимо і посипаємо різними спеціями за смаком, перцем. Перемішуємо, втираючи спеції в м’ясо.

Змішуємо соєвий соус, мед та олію, подрібнений часник і перець, перемішуємо.

Заливаємо соус в м’ясо і перемішуємо, щоб маринад просочував волокна. Залишаємо мінімум на 1 годину.

Запікаємо в духовці 40 хвилин при 190 градусах.

Відварюємо будь-яку кількість картоплі в мундирах.

Ріжемо печериці шматочками і обсмажуємо на сухій сковороді до випаровування рідини потім вливаємо 120 мл води і тушкуємо гриби під кришкою.

Картоплю не очищаємо, ріжемо шматочками і додаємо до грибів, солимо і перчимо, тушкуємо під кришкою кілька хвилин, додаємо рубану зелень і подрібнений часник.

Заливаємо вершками і тушкуємо 5 хвилин.

Подаємо картопляно-грибний гарнір із стегенцями.

Результат вам точно сподобається, такий ароматний і ситний гарнір відмінно поєднується з стегенцями, та й з будь-яким іншим м’ясом.

Що станеться з вашим тілом, якщо назавжди відмовитися від кави

середа, 22 жовтень 2025, 23:10

Відмова від кави може дати кілька відчутних ефектів, і вони залежать від того, наскільки регулярно ви її вживали раніше, передають Патріоти України.

Секрет ідеальної смаженої курки - як зробити її соковитою

середа, 22 жовтень 2025, 18:15

Смажена курка - класика домашньої кухні, але часто вона виходить сухою або без смаку. Експерти розповіли, як зробити курку соковитою, ароматною і з хрусткою скоринкою, передають Патріоти України. Перед смаженням замаринуйте курку. Для цього можна викор...